Un proiect unic în România şi în sud-estul Europei, scos la licitaţie de autorităţile clujene

Centrul Integrat de Transplant, un proiect unic în România şi în sud-estul Europei, a fost scos la licitaţie de autorităţile clujene.

344 afișări
Imaginea articolului Un proiect unic în România şi în sud-estul Europei, scos la licitaţie de autorităţile clujene

Un proiect unic în România şi în sud-estul Europei, scos la licitaţie de autorităţile clujene

Consiliul Judeţean Cluj a publicat pe portalul de licitaţii publice anunţul referitor la achiziţionarea lucrărilor de construire a Centrului Integrat de Transplant de la Cluj. Este vorba despre o instituţie unică în ţară şi în sud-estul Europei care ar putea fi construită în următorii trei ani.

„Ne dorim ca în maximum trei ani să avem ridicată clădirea modernă în care va funcţiona Centrul Integrat de Transplant de pe str. Haşdeu. Speranţa noastră este să atribuim cât mai repede, astfel încât să fie salvate cât mai multe vieţi. E unul din proiectele unice pe care le dezvoltăm în sănătate la Cluj, dar care va deservi întreaga Românie”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Valoarea estimată a achiziţiei este de 466.802.813 lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 octombrie, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preţ”.

În cadrul unicului Centru Integrat de Transplant din ţară şi din sud-estul Europei vor fi efectuate patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic şi renal. Va fi un Centru al excelenţei atât în ceea ce priveşte chirurgia şi transplantul de organe cât şi în ceea ce priveşte cercetarea avansată în domeniu.

Centrul Integrat de Transplant va avea 12 săli de operaţie şi chirurgie, zone de Imagistică şi U.P.U., laboratoare, unitate de transfuzii şi recoltare sânge, secţie A.T.I., cabinete medicale şi săli de cercetare, saloane şi heliport. De asemenea, în interior vor fi 280 de paturi pentru pacienţi, iar şoferii vor avea 176 de locuri de parcare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
centru,
transplant,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici