Video Carantina îţi schimbă stilul de viaţă. Un psihoterapeut te ajută să-ţi găseşti liniştea în autoizolare

  • Psihoterapeutul Aurelia Marcoane îţi explică cum să îţi gestionezi emoţiile negative
  • Chiar dacă este dificil în această perioadă trebuie să îţi păstrezi mintea sănătoasă
  • Este extrem de important să ai o listă de activităţi pentru fiecare zi, astfel încât să nu te plictiseşti acasă
1260 afișări
Autoizolarea şi carantina îţi schimbă stilul de viaţă. Important este să nu laşi emoţiile să devină copleşitoare. Psihoterapeutul Aurelia Marcoane îţi dă câteva sfaturi pentru a depăşi această perioadă cu mintea sănătoasă.
 
AURELIA MARCOANE, psihoterapeut:  Pentru a fi mai practici am să enumar aici câţiva paşi care ne ajută să depăşim starea de anxietate şi să găsim un echilibru emoţional. Să nu ne respingem emoţiile negative, ci să încercam să le raţionalizam şi să ne gândim că este vorba doar de o situaţie temporară care la un moment dat se va termina.  Da, accept şi este normal să îmi fie teamă că numărul cazurilor creşte alarmant dar tot ceea ce pot eu să fac pentru a reduce din numărul cazurilor este să stau pe cât posibil acasă. Să nu credem tot ceea ce auzim pentru că mintea noastră poate produce scenarii catastrofale. Să încercăm să ne dozăm contactul cu emisiunile sau ştirile tematice şi să decidem cât timp vom aloca informării noastre zilnice. Să păstrăm în permanenţă legătura prin telefon sau videocall cu cei apropiaţi. Să purtam cu ei discuţii amuzante şi să ne apropiem mai mult de ei. Să împărtăşiti fiecare ce activităti aţi făcut pe parcursul zilei, ce aţi gătit, ce filme aţi vizionat, ce cărţi mai citiţi. Cu toţii suntem vulnerabili – asta ne defineşte condiţia umană –, dar dacă învăţăm să facem faţă greutăţilor împreună, ne vom apropia unii de ceilalţi. Cred că această izolare socială ne va activa pofta de viaţă şi ne va scoate la suprafaţă emoţiile de dor şi dorinţa de apropiere emoţională şi psihologică faţă de semeni. Ne va aduce în planul conştienţei faptul că merită sa ne preţuim mai mult viaţa, sănătatea şi alte lucruri simple precum o plimbare în parc sau o duminică petrecută alături de familie. În această perioadă timpul ne permite să ne întoarcem spre noi înşine. Să facem curăţenie în suflete, să medităm, sa ne relaxăm, să vorbim prin video call mai des cu cei dragi pe care i-am uitat din cauza agitaţiei în care trăim, să facem sport, să pictam. Să facem ceea ce ne va aduce bucurie şi placere! 
 
Nu uita o regulă absolut necesară pentru liniştea ta! Pregăteşte-ţi de seara programul pentru a doua zi penrtru că este important ca psihicul tău să ştie că mâine are ceva de făcut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici