Un pui de urs intrat într-o cabană în căutare de hrană, la Cota 2000 - VIDEO

Un pui de urs rătăcit în zona Cotei 2000, care a intrat într-o cabană în căutare de hrană, a fost capturat, sâmbătă, de reprezentanţii Parcului Natural Bucegi şi de jandarmii montani prahoveni, animalul urmând să fie trimis temporar în Rezervaţia de la Zărneşti, din judeţul Braşov.

152 afișări
Imaginea articolului Un pui de urs intrat într-o cabană în căutare de hrană, la Cota 2000 - VIDEO

Sinaia: Un pui de urs intrat într-o cabană în căutare de hrană a fost prins la Cota 2000 (Imagine din arhiva; Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentantului Parcului Natural Bucegi, Clementin Neguţescu, ursuleţul nu a rănit pe nimeni şi a fost prins fără a fi tranchilizat, urmând a fi trimis temporar în Rezervaţia de la Zărneşti, din judeţul Braşov.

"Pădurarii spun că puiul de urs era nemâncat de câteva zile şi mai mult că sigur că şi-a pierdut mama, în condtiţii neştiute încă. El are o vârstă de aproximativ şase luni, este slăbit, iar lucrătorii Parcului Natural Bucegi şi jandarmii montani l-au prins după ce a intrat într-o cabană de la Cota 2000. Operaţiunea nu a fost însă tocmai uşoară şi a durat două ore", a declarat Clementin Negutescu, agent la Parcul Natural Bucegi.

Odată capturat de către pădurari, ursuleţul a primit un nume, Ionuţ, dar şi o cuşcă, iar animalul urmează să fie trasportat în Rezervaţia de la Zărneşti, din judeţul Braşov.

Potrivit reprezentanţilor Parcului Natural Bucegi, ursuleţul are nevoie de o perioadă de îngrijire pentru a se întrema, iar ulterior se poate lua în discuţie oportunitatea eliberării lui în pădure, într-o zonă situată departe de comunităţile umane.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici