Un recidivist eliberat condiţionat a bătut şi înjunghiat o tânără, a violat-o şi i-a dat foc - VIDEO

O studentă de 21 de ani din Făgăraş a fost bătută şi înjunghiată cu un cuţit, violată, apoi incendiată în pat de către un bărbat care intrase în apartamentul ei cu intenţia de a fura, agresorul fiind eliberat condiţionat în 2008, după ce fusese încarcerat pentru tâlhărie şi violare de domiciliu.

176 afișări
Imaginea articolului Un recidivist eliberat condiţionat a bătut şi înjunghiat o tânără, a violat-o şi i-a dat foc - VIDEO

Un recidivist eliberat condiţionat a bătut şi înjunghiat o tânără, a violat-o şi i-a dat foc (Imagine: Viorel Dudă/Arhiva Mediafax Foto)

Fapta s-a petrecut sâmbătă seară, iar poliţiştii au reuşit să îl prindă pe autor duminică seară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar şef Liviu Naghi, autorul faptelor, Daniel I., în vârstă de 28 de ani, este un recidivist care a fost eliberat condiţionat în 2008 după ce a fost încarcerat pentru mai multe fapte, precum furt calificat, tâlhărie, violare de domiciliu şi vătămare corporală.

El a intrat, sâmbătă seară, pe fereastra lăsată deschisă a unui apartament din Făgăraş, unde se afla o tânără de 21 de ani. Aceasta a reuşit să fugă şi să se baricadeze într-o cameră, de unde a încercat să îşi sune fratele pe telefonul mobil. Agresorul a luat un cuţit din bucătărie şi a reuşit să intre în camera unde se afla fata, a înjunghiat-o pe aceasta în gât de mai multe ori şi a lovit-o cu picioarele în faţă, până când tânăra şi-a pierdut cunoştinţa, apoi a violat-o. Pentru a-şi acoperi urmele, agresorul a dat foc cu o brichetă saltelei patului în care se afla victima, a furat telefonul mobil şi o pereche de blugi ai
acesteia, pe care erau urme de sânge şi a fugit de la locul faptei.

"Poliţia din Făgăraş a fost sesizată, sâmbătă la orele 18.30, de fratele acesteia, care a găsit-o decedată în locuinţa sa din Făgăraş. La faţa locului s-au deplasat echipajul SMURD şi pompierii Făgăraş, care au găsit cadavrul fetei parţial carbonizat", a spus Naghi, luni, într-o conferinţă de presă.

Video Stirileprotv.ro

În locuinţa fetei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, care instrumentează cazul, au găsit pete de sânge pe jos, pe pereţi şi în pat.

Fata era studentă la Facultatea de Stomatologie din Sibiu, în anul II.

Agresorul a fost prins duminică seară de poliţişti, în apropiere de locuinţa acestuia, iar în cursul zilei de luni va fi prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul şi-a recunoscut fapta şi riscă închisoare pe viaţă pentru omor deosebit de grav, tâlhărie, violare de domiciliu şi viol.

Agresorul fusese eliberat condiţionat în baza unei sentinţe din iulie 2008 dată de Judecătoria Deva

Daniel Iordan, în vârstă de 28 de ani, a fost condamnat prin hotărârea 333/2003, emisă de Judecătoria Făgăraş, hotărâre de contopire a mai multor pedepse, la patru ani şi şase luni, plus un spor de şase luni, de închisoare cu executare efectivă pentru furt calificat, vătămare corporală şi violare de domiciliu.

Bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Codlea în 19 mai 2005, iar apoi, în 18 octombrie 2007, a fost transferat la Deva.

Ulterior, în 22 iulie 2008, a fost eliberat condiţionat printr-o sentinţă a Judecătoriei Deva.

"De eliberare condiţionată beneficiază toţi deţinuţii care îndeplinesc anumite condiţii şi se fac pe baza unei hotărâri a judecătorului", a declarat luni, corespondentului MEDIAFAX, prim-procuror Sanda Daniela Manteş din cadrul Parchetului Tribunalului Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici