Un român A MURIT în criza ostaticilor din Algeria

Un român a fost ucis în criza ostaticilor din Algeria, a anunţat premierul Victor Ponta. Victor Ponta a afirmat, la sediul MAE, unde a susţinut o declaraţie de presă alături de ministrul Titus Corlăţean, că "în urmă cu puţin timp" a fost confirmat faptul că un cetăţean român şi-a pierdut viaţa în Algeria.

3003 afișări
Imaginea articolului Un român A MURIT în criza ostaticilor din Algeria

Un român A MURIT în criza ostaticilor din Algeria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În urmă cu putin timp s-a confirmat faptul că un român şi-a piedut viaţa în aceste evenimente din Algeria. Vreau să exprim condoleanţe şi compasiune pentru familia celui care şi-a pierdut viaţa", a spus Ponta.

El a precizat că în perioada următoare Guvernul va sprijini familia românului decedat, urmând să se ocupe de repatrierea acestuia şi de tot ce va fi nevoie.

"Vreau să vă asigur de faptul că tot ceea ce ţine de ce poate face Guvernul român în acest moment - spijinul acordat familiei, repatrierea corpului celui decedat şi toate celelalte lucuri, repet, puţine, foarte puţine, pe care le putem face  - le vom face în zilele următoare”, a spus premierul.

El a arătat că a fost înştiinţată în primul rând familia cetăţeanului român decedat, care beneficiază în acest moment de consiliere de specialitate, şi că nu şi-ar fi iertat niciodată dacă aceasta ar fi aflat din presă despre tragicul eveniment.

"Ne-am făcut datoria din a înştiinţa în primul şi în primul rând familia. Nu mi-aş fi iertat niciodată nici mie, nici colegilor mei dacă familia ar fi aflat din presă. Am asigurat consilierea de specialitate necesară şi vreau să spun încă o dată că îmi exprim compasiunea şi sprijinul pentru familia victimei”, a mai afirmat premierul.

Ponta a mai spus că el este cel care nu a fost de acord cu furnizarea acestor informaţii către presă înainte ca familia persoanei decedate să fie anunţată.

"Eu nu am fost de acord până când nu am avut confirmarea despre deces, până când nu a avut loc acţiunea finală de salvare şi până când nu am avut confirmarea că familia celui decedat este anunţată şi consiliată", a adăugat Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici