Un român s-a trezit cu 27.000 de euro în cont şi i-a cheltuit imediat. Firma păgubită a dat în judecată băncile: justiţia spune că suma nu poate fi recuperată

Un bărbat din Iaşi s-a trezit cu 131.000 de lei, aproximativ 27.000 de euro, în cont şi nimeni nu îi poate lua banii.

32283 afișări
Imaginea articolului Un român s-a trezit cu 27.000 de euro în cont şi i-a cheltuit imediat. Firma păgubită a dat în judecată băncile: justiţia spune că suma nu poate fi recuperată
Firma de salubritate Salubris din Iaşi a virat din greşeală suma în contul unei persoane fizice. Omul a scos imediat banii, astfel că suma nu mai poate fi recuperată.
 
Firma din Iaşi a dat în judecată băncile ING si BRD pentru că au autorizat tranzacţia fără a verifica dacă suma de 131.000 de lei merge în contul unei alte firme, aşa cum ar fi trebuit, sau în contul unei persoane fizice. Mai mult, firma pagubită a încercat să recupereze în instanţa suma de la cele două bănci.
 
Judecătoria şi Tribunalul Iaşi au dat dreptate băncilor în această speţă. Decizia a fost atacată cu recurs, iar în perioada imediat următoare Curtea de Apel Iaşi va da decizia finală.
 
„Potrivit disp. art. 161 din OUG 113/2009, ordinul de plată este considerat ca fiind corect executat în ceea ce priveşte beneficiarul plăţii specificat prin codul unic de identificare, dacă ordinul de plată este executat în conformitate cu codul unic de identificare, iar în art. 162 din acelaşi act normativ se arată că, în cazul în care codul unic de identificare furnizat de utilizatorul serviciilor de plată este incorect, prestatorul de servicii de plată nu răspun­de, în conformitate cu art. 164 - 173, pentru neexecutarea sau executarea defectuoasă a operaţiunii de plată“, a stabilit instanţa. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici