Un schelet de dinozaur vechi de 76 de milioane de ani, scos la licitaţie în New York. La ce sumă este estimat

Scheletul fosilizat al unei rude a lui T-rex care a cutreierat pământul în urmă cu 76 de milioane de ani va fi scos la licitaţie luna aceasta la New York, a anunţat marţi casa Sotheby's.

376 afișări
Imaginea articolului Un schelet de dinozaur vechi de 76 de milioane de ani, scos la licitaţie în New York. La ce sumă este estimat

Un schelet de dinozaur vechi de 76 de milioane de ani, scos la licitaţie în New York

Scheletul de Gorgosaurus va fi punctul culminant al licitaţiei de istorie naturală organizată de Sotheby's pe 28 iulie, a precizat casa de licitaţii.

Gorgosaurus a fost un carnivor de vârf care a trăit în ceea ce este acum vestul Statelor Unite şi Canada în timpul perioadei cretacice târzii. A precedat cu 10 milioane de ani ruda sa, Tyrannosaurus rex, scrie AP.

Exemplarul care se vinde a fost descoperit în 2018 în formaţiunea Judith River lângă Havre, Montana, a precizat Sotheby's. Acesta măsoară aproape 3 metri înălţime şi 6,7 metri lungime.

Toate celelalte schelete cunoscute de Gorgosaurus se află în colecţii de muzeu, acesta fiind singurul specimen disponibil pentru proprietate privată, a precizat casa de licitaţii.

"În cariera mea, am avut privilegiul de a manipula şi de a vinde multe obiecte excepţionale şi unice, dar puţine au capacitatea de a inspira uimire şi de a capta imaginaţia ca acest incredibil schelet de Gorgosaurus", a declarat Cassandra Hatton, şefa globală a departamentului de ştiinţă şi cultură populară de la Sotheby's.

Estimarea Sotheby's pentru fosilă este de 5 milioane de dolari până la 8 milioane de dolari.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici