VIDEO  Un supravieţuitor de la Auschwitz-ul a retrăit Iadul folosind realitatea virtuală. Reacţiile sale sunt sfâşietoare

Menachem Haberman, un supravieţuitor de la Auschwitz în vârstă de 95 de ani, nu şi-a putut ţine în frâu lacrimile, în timp ce şi-a scos căştile, după ce a făcut un tur virtual al lagărului morţii unde a trăit coşmarul Holocaustului.

4176 afișări
Imaginea articolului Un supravieţuitor de la Auschwitz-ul a retrăit Iadul folosind realitatea virtuală. Reacţiile sale sunt sfâşietoare

Un supravieţuitor de la Auschwitz-ul a retrăit Iadul folosind realitatea virtuală. Reacţiile sale sunt sfâşietoare

„M-a făcut să mă simt foarte rău... toate aceste lucruri tocmai mi-au revenit”, a spus ea. Înconjurat de copiii săi, Haberman a urmărit o proiecţie VR a filmului „Triumph of the Spirit: 360 Degrees”, un film care oferă utilizatorilor experienţa de a vizita fostul lagăr de exterminare nazist fără a fi nevoiţi să călătorească în Polonia.

Haberman s-a întors în timp când a fost deportat la Auschwitz în mai 1944 cu un tren de vite. Mama lui şi şase fraţi au fost trimişi în camere de gazare, în timp ce el a supravieţuit.

Lumea întreagă marchează azi, 27 ianuarie, Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului.

Organizaţia Mondială Sionistă a raportat o creştere a antisemitismului global, constatând o creştere a discursurilor antisemite pe reţelele de socializare.

Unii inovatori demonstrează că noile tehnologii pot fi, de asemenea, o modalitate de a păstra memoria vie. Prin realitatea virtuală, utilizatorii sunt duşi înapoi în unele dintre cele mai întunecate zile din istoria omenirii.

În interiorul ochelarilor de protecţie, spectatorii pot face un tur ghidat, ca să viziteze lagărele naziste de exterminare Auschwitz-Birkenau şi noul stat evreiesc Israel, împreună cu poveştile supravieţuitorilor Holocaustului care vorbesc despre călătoriile lor.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici