Un tablou în valoare de circa 50 de milioane de lire sterline, furat prin escrocherie şi ascuns sub pat FOTO VIDEO

  • Jaful prin escrocherie a fost comis cu ajutor fiicei victimei.
  • „Sol Poente” (Soarele apune) este o pictură în ulei realizată de artista braziliană şi cofondatoare a mişcării antropofagice Tarsila do Amaral, în 1929.
962 afișări
Imaginea articolului Un tablou în valoare de circa 50 de milioane de lire sterline, furat prin escrocherie şi ascuns sub pat FOTO VIDEO

Captură video Jeff Nascimento/Twitter

Un tablou semnat de remarcabila artista braziliană Tarsila do Amaral, în valoare de 48 de milioane de lire sterline (300 de milioane de reali) a fost găsit în Rio de Janeiro, miercuri, în timpul unei percheziţii, conform publicaţiei locale Globo1.
 
Opera de artă a fost furată de o bandă de escroci din casa unei văduve în vârstă a unui colecţionar şi comerciant de artă.
 
Patru oameni au fost arestaţi, printre care şi fiica acesteia. Poliţiştii o acuză că a furat 16 opere de artă (în valoare de 114 milioane de lire sterline). 
 
 O parte dintre tablourile furate au fost vândute în străinătate. Două dintre ele au ajuns la muzee şi galerii din ţară. 
 
Totodată, banda de escroci a furat şi bijuterii în valoare de circa un milion de lire sterline. 
 

Cum s-a întâmplat escrocheria

Planul a fost pus în aplicare începând cu ianuarie 2020. Fiica văduvei a plătit un bărbat pentru a se preface că e clarvăzător. Acesta a abordat-o pe vârstnică (86 de ani), spunându-i că fiica sa va muri în curând. Aşa că a dus-o la o ghicitoare şi la o preoteasă (tot din banda de escroci contractată de fiică) care au confirmat sfârşitul iminent al fetei.
 
Prin urmare, femeia le-a plătit sute de mii de lire sterline pentru „eforturile” lor. Când a început să îşi dea seama că ceva e în neregulă, a fost sechestrată în casă, bătută, ameninţată şi jefuită de întreaga colecţie de artă ce îi rămăsese de la soţul ei. 
 
„Ooo, uite ce avem aici. Minunăţie. Am găsit-o”, exclamă una dintre poliţiste la vederea tabloului scos de sub pat. „Fir-ar să fie”, reacţionează unul dintre suspecţii încătuşaţi. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici