Un tânăr a ajuns la spital după ce a fost rănit de un urs, aproape de o pădure din Harghita

Un tânăr a ajuns, marţi, la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc, cu răni grave la unul dintre picioare, după ce a fost atacat de un urs, în apropierea pădurii din satul Eliseni, judeţul Harghita, transmite corespondentul MEDIAFAX.

991 afișări
Imaginea articolului Un tânăr a ajuns la spital după ce a fost rănit de un urs, aproape de o pădure din Harghita

Un tânăr a ajuns la spital după ce a fost rănit de un urs, aproape de o pădure din Harghita

Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că un tânăr a fost rănit grav de un urs, la Eliseni, acesta fiind al doilea caz din acest an.

”În acest an acesta este al doilea atac al ursului în judeţul Harghita, iar dacă punem la socoteală atacurile urşilor înregistrate anul trecut, acesta este al douăzecilea caz. Ursul l-a rănit pe tânăr la unul dintre membrele inferioare. Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita face din nou apel la administraţiile locale ca astfel de cazuri să fie documentate, respectiv şi daunele produse în gospodării”, potrivit CJ Harghita.

Potrivit sursei citate, asociaţiile de vânătoare trebuie să solicite ordin de derogare pentru înlăturarea acestor exemplare extrem de periculoase, pentru că atacul de marţi al ursului asupra omului a avut loc în apropierea localităţii.

În 2017, Borboly Csaba declara pentru MEDIAFAX că în judeţul Harghita sunt de patru ori mai mulţi urşi decât ar trebui, iar zilnic sunt raportate între 5 şi 8 incidente, în care sunt ucise animale.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici