Gest extrem în sectorul 3 din Bucureşti. Tânărul care s-a aruncat în gol de pe acoperişul căminului a murit. IGSU: „Nu putem vorbi de un eşec”

  • Un bărbat de 22 de ani din Bucureşti a murit după ce s-a aruncat de pe o clădire din Sectorul 3 al Capitalei.
  • Tânărul a stat 3 ore pe acoperiş, timp în care negociatorii au încercat să îl convingă să coboare.
  • ISU: „Dacă am fi avut o pernă la faţa locului nu o puteam amplasa deoarece aveam lângă clădire copaci şi garduri.”
23076 afișări
Imaginea articolului Gest extrem în sectorul 3 din Bucureşti. Tânărul care s-a aruncat în gol de pe acoperişul căminului a murit. IGSU: „Nu putem vorbi de un eşec”

Sursa FOTO: Realitatea.net

Un tânăr în vârstă de 22 de ani s-a aruncat vineri, la ora prânzului, de pe acoperişul unei clădiri din sectorul 3 al Capitalei. 

Motivele pentru care a recurs la acest gest nu sunt cunoscute, deşi negociatorii au stat cu el preţ de câteva ore, încercând să-l convingă să renunţe la ideea unui salt mortal.

„În jurul orei 10:23 am fost solicitaţi prin 112. La faţa locului s-a deplasat echipa. (...) A fost vorba de o tentativă de suicid. Un bărbat de 22 de ani urcat pe acoperişul clădirii din spatele nostru, la etajul 5. Am acţionat şi am plasat autoscara din dotare. Am avut două echipaje medicale, unul de prim-ajutor unul SMURD, un echipaj de stingere, un echipaj de descarcerare. De asemenea, în cadrul intervenţiei am cooperat cu forţe de la Poliţie cu echipa de negociatori din cadrul Poliţiei Capitalei”, a declarat maiorul ISU Adrian Dinu.

La nivelul Poliţiei Ilfov „nu exista o saltea. Şi-a manifestat de la începutul intervenţiei intenţia de a sări. Din păcate, el a făcut acest gest. Dacă am fi avut o pernă la faţa locului nu o puteam amplasa deoarece aveam lângă clădire copaci şi garduri, şi saltul lui a fost la 10 sau 15 metri faţă de clădire. Dacă puneam perna, întrebarea era unde şi ce făcem dacă se arunca lângă ea. Şi mai exista un risc. Orice manevră de forţă, în astfel de situaţii, poate avea un impact major asupra dorinţei persoanei de a se arunca”, adaugă reprezentantul ISU Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt oferă explicaţii şi despre metodele folosite, limitate, după cum spun aceştia, de starea instabilă a tânărului. Salvatorii au recurs la saltelele de cămin în locul unora pneumatice.

„Am găsit în cămin, accidental. S-au schimbat saltelele. Şi în dorinţa noastră de a atenua puţin şocul în cazul unei căderi voite a persoanei, am încercat să amplasăm aceste saltele. Dar persoana era foarte suspicioasă. Ne-a cerut la un moment dat şi am făcut asta. Cand a venit autoscara nu am reuşit să o calăm din primele clipe ale intervenţiei pentru că repeta că se aruncă dacă noi o calăm şi dacă încercăm o manevră de forţă.”

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) nu vede intervenţia ca pe un eşec.

„Nu putem vorbi de un eşec şi nu putem vorbi despre se mai întâmplă. Suntem profesionişti. Dacă exista o mică fărâma ca persoana să dorească să fie salvată, să simţim că puteam să acţionăm, noi acţionam”, mai spune maiorul Adrian Dinu, din cadru ISU Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici