Un tir încărcat cu saci cu azotat de amoniu s-a răsturnat pe DN 7, în Arad

Un camion încărcat cu 40 de saci cu azotat de amoniu şi câteva tone de cereale s-a răsturnat, marţi, pe DN 7, între localităţile arădene Nădlac şi Pecica, iar două persoane au fost rănite, neexistând pericol de explozie în urma accidentului.

42 afișări
Imaginea articolului Un tir încărcat cu saci cu azotat de amoniu s-a răsturnat pe DN 7, în Arad

Un tir încărcat cu saci cu azotat de amoniu s-a răsturnat pe DN 7, în Arad (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, camionul s-a răsturnat într-o curbă, iar cei 40 de saci cu azotat de amoniu, dar şi saci cu porumb şi grâu au căzut pe şosea.

Conform sursei citate, produsul chimic în stare solidă nu s-a vărsat, iar şoferii care s-au oprit în urma blocajului creat pe şosea au mutat sacii pe marginea drumului până la sosirea echipelor ISU.

Reprezentanţii ISU Arad spun că nu a existat niciun pericol în urma accidentului, întrucât nu au existat scurgeri de combustibil, explozia fiind posibilă doar dacă cele două substanţe s-ar fi combinat.

În urma accidentului, două persoane care se aflau în cabina camionului au fost rănite uşor şi au fost transportate la Spitalul Judeţean Arad.

Camionul încărcat cu saci cu azotat de amoniu şi cu câteva tone de cereale avea defecţiuni la sistemul de frânare, conform primelor cercetări făcute de poliţişti la faţa locului.

Anchetatorii au spus că şoferul camionului a pierdut controlul volanului pentru că nu a reuşit să reducă viteza de mers într-o curbă, în urma defectării sistemului de frânare.

Potrivit poliţiştilor, şoferul a susţinut iniţial că a pierdut controlul camionului după ce a frânat brusc în încercarea de a evita impactul cu un tir care i-a apărut în faţă.

"Probabil pentru a se disculpa, şoferul declarase iniţial că circula regulamentar, dar că un tir care se deplasa din sens opus a intrat în depăşire pe banda sa şi a fost nevoit să frâneze brusc pentru a evita impactul. În fapt, din cercetări reiese că este vorba despre o defecţiune a sistemului de frânare, iar camionul a ieşit cu roţile în afara părţii carosabile, a intrat în balans din cauza şanţului de lângă drum şi s-a răsturnat", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Ovidiu Liber.

Poliţiştii au afirmat că şi-au dat seama că şoferul nu a frânat pentru că nu există urme pe asfalt.

Pe de altă parte, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au declarat că, la două ore de la producerea accidentului, sacii cu azotat de amoniu şi cu cereale care au căzut din camion au fost mutaţi într-un tractor cu remorcă, care a plecat către o firmă din Nădlac, aceasta fiind destinaţia transportului.

Camionul răsturnat va fi ridicat în cursul zilei de marţi, după ce în zonă va fi adusă o macara. Camionul nu afectează traficul în zonă, fiind răsturnat în afara carosabilului.

În ceea ce priveşte starea şoferului camionului şi a pasagerului din dreapta, răniţi în urma accidentului, medicii Spitalului Judeţean Arad au afirmat că aceştia sunt în afara oricărui pericol, fiind vorba despre traumatisme uşoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici