Un transformator de la CE Turceni a fost lovit de un fulger. Avaria va fi remediată în cinci zile

Transformatorul unui grup energetic de la Complexul Energetic (CE) Turceni a fost lovit, miercuri seară, de un fulger, în urma unei furtuni, Termocentrala urmând să funcţioneze timp ce cinci zile, până la remedierea avariei, cu doar trei grupuri.

568 afișări
Imaginea articolului Un transformator de la CE Turceni a fost lovit de un fulger. Avaria va fi remediată în cinci zile

Un transformator de la CE Turceni a fost lovit de un fulger. Avaria va fi remediată în cinci zile (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Complexului Energetic Turceni, transformatorul unui grup energetic de la Turceni a fost lovit de un fulger.

"Transformatorul aferent grupului energetic numărul 1 a fost avariat ca urmare a descărcărilor electrice. La momentul fenomenelor meteorologice transformatorul se afla în funcţiune", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al CE Turceni, Elena Zamfir.

Conform sursei citate, până la remedierea avariei Electrocentrala va funcţiona cu celelalte trei grupuri disponibile.

Reprezentanţii CE Turceni aproximează că avaria va fi remediată în aproximativ cinci zile.

Totodată, aceştia susţin că oprirea grupului numărul 1 nu reprezintă o problemă majoră pentru CE Turceni, Termocentrala funcţionând oricum alternativ când cu trei grupuri, când cu patru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici