Un tren rapid a deraiat în judeţul Galaţi - VIDEO

Trenul rapid 661 care circulă pe direcţia Bucureşti-Iaşi a deraiat, duminică după-amiază, în jurul orei 17.00, în judeţul Galaţi, în zona localităţii Berheci, fără a exista victime. Trenul plecase de la Bucureşti la ora 12.00 şi urma să ajungă la Iaşi la ora 19.00.

364 afișări
Imaginea articolului Un tren rapid a deraiat în judeţul Galaţi - VIDEO

Un tren rapid a deraiat în judeţul Galaţi (Imagine: Stirileprotv.ro)

Nicio persoană nu a fost grav rănită în urma deraierii trenului rapid

Directorul general al CFR Călători, Răzvan Stoica, a declarat că vagonul al treilea al trenului rapid 661 a sărit de pe şine la o frână bruscă, adăugând că viteza garniturii era mică, astfel că avariile sunt, probabil, minore.

Stoica a spus că, din informaţiile sale, nu există victime.

El a estimat că trenul va fi repus pe şine în câteva ore, astfel încât traficul feroviar în zonă să poată fi reluat.

"Vom cataloga acest accident la momentul în care vom avea mai multe informaţii", a mai spus Stoica.

Un pasager care se afla în vagonul al treilea al trenului care a deraiat a declarat pentru Antena 3 că în urma incidentului două-trei femei au fost lovite la cap.

La rândul său, prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brânzan, a declarat că nu există persoane grav rănite, însă la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje ale Ambulanţei.

Prefectul a precizat că o posibilă cauză a accidentului ar fi nefuncţionarea unui macaz, în acest sens fiind constituită o comisie de anchetă.

Video Stirileprotv.ro

În rapidul 661 se aflau peste 430 de călători

Un număr de 437 de călători se aflau în trenul rapid, o parte dintre ei urmând să-şi continue călătoria spre Iaşi cu aceeaşi garnitură, fără vagonul care a deraiat, în aproximativ jumătate de oră, a declarat directorul CFR Călători, Răzvan Stoica.

"În aproximativ 20-30 de minute reuşim să recompunem garnitura de tren după ce vagonul care a deraiat va fi izolat, urmând ca o parte din călători să ajungă la destinaţie, la Iaşi, cu acelaşi tren, care va avea cinci vagoane, în loc de şase", a declarat Stoica, precizând că în garnitura respectivă se aflau 437 de călători.

Potrivit sursei citate, linia pe care a deraiat trenul rapid este una secundară, care în prezent este blocată. Stoica a subliniat însă că traficul feroviar se poate desfăşura în zonă pe linia principală, iar trenurile vor circula cu restricţii de viteză.

Astfel, în urma incidentului sunt afectate trei trenuri de călători, directorul CFR Călători susţinând că, cel mai probabil în jurul orei 20.00, circulaţia va reveni la normal.

Trenurile afectate sunt: rapidul 662, Iaşi-Bucureşti Nord, acceleratul 1966, Galaţi-Iaşi şi personalul 6.315, de la Tecuci la Iaşi.

Prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brânzan, a declarat că la faţa locului este aşteptată o macara care să ridice vagonul deraiat.

Şeful Poliţiei Transporturi Galaţi, Petrică Hahui, a spus că există două posibile cauze ale accidentului feroviar produs, duminică, în judeţul Galaţi: o defecţiune tehnică la linie sau la boghiu, respectiv acţionarea macazului de către impiegatul de mişcare, în timp ce trenul rula pe linie.

Şeful Poliţiei Transporturi Galaţi a explicat că există varianta ca impiegatul să fi schimbat macazul în timp ce trenul circula.

La rândul său, prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brânzan, a spus că din primele informaţii reiese că la circa 300 de metri de locul accidentului pe aceeaşi linie se afla oprită o altă garnitură, astfel că este posibil ca în acest caz să fie vorba despre o eroare umană.

Subsecretarul de stat în Ministerul Transporturilor Constantin Axinia a susţinut şi el această ipoteză a macazului care ar fi fost acţionat în timp ce trenul rula.

"Nu ştim la această oră care este cauza. Ori macazul este de vină, ori boghiul, ori impiegatul de mişcare a făcut o manevră greşită. Nu a fost vorba despre nicio manevră forţată, trenul fiind în frânare. Nu s-a pus în niciun moment problema ca acest tren să se ciocnească cu o altă garnitură", a declarat Axinia pentru corespondentului MEDIAFAX.

O comisie specială va stabili cauzele producerii incidentului de la Berheci

Compania CFR Călători anunţă că cinci trenuri vor avea întâlzieri din cauza incidentului de la Berheci, o comisie specială urmând a stabili care au fost cauzele care au generat incidentul feroviar de lângă Berheci.

Trenul Rapid 661 se recompune în staţia Berheci în vederea continuării călătoriei la Iaşi.

Până la remedierea circulaţiei, următoarele trenuri de călători vor înregistra întârzieri: Rapid 661 Bucureşti Nord - Iaşi; Rapid 662 Iaşi - Bucureşti; Personal 6314 Iaşi- Tecuci; Personal 6315 Tecuci-Iaşi; Accelerat 1966 Galaţi - Iaşi.

CFR roagă pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite în staţiile CFR, informaţii referitoare la întârzierile survenite în circulaţia trenurilor de călători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici