Un urs a fost omorât de un tren în judeţul Vrancea

O garnitură a CFR Călători a lovit, luni, un pui de urs pe sectorul de cale ferată cuprins între localităţile Goleşti şi Coteşti, din judeţul Vrancea. Animalul a murit în urma impactului, dar trenul nu a avut nicio defecţiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1211 afișări
Imaginea articolului Un urs a fost omorât de un tren în judeţul Vrancea

Un urs a fost omorât de un tren în judeţul Vrancea

Ursul a fost lovit de un tren Regio care se deplasa între Buzău şi Mărăşeşti. Incidentul s-a produs în jurul orei 17:00, pe câmp, şi a fost anunţat chiar de către mecanicul de pe locomotiva care a lovit animalul.

Pentru confirmarea incidentului, mai mulţi angajaţi ai Poliţiei Transporturi Feroviare au căutat ursul. După câteva ore de căutări, cadavrul a fost găsit la câţiva kilometri distanţă de gară.

Reprezentanţii autorităţilor spun că, probabil, puiul de urs s-a rătăcit, calea ferată nefiind într-o zonă împădurită. În urma impactului, locomotiva şi vagoanele nu au avut defecţiuni, iar trenul a respectat programul obişnuit.

"Nu avem nicio întârziere semnalată la trenurile care circulă prin zona Goleşti-Coteşti, nu a fost vorba despre o staţionare şi o oprire neanunţate. Orice incident de acest tip este anunţat la dispecerat. Asta înseamnă că trenul nu a avut defecţiuni, nu a avut nevoie de reparaţii", a declarat, pentru MEDIAFAX, şeful Serviciului de Comunicare al CN CFR SA, Oana Brânzan.

La faţa locului au ajuns mai mulţi specialişti de la AJVPS, Garda Forestieră şi Garda de Mediu. Conform procedurii, cadavrul animalului a fost dus la un cabinet veterinar pentru a fi examinat de către specialişti. La finalul investigaţiei, resturile ursului vor fi incinerate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici