Un urs aflat în zona Peştera - Padina, capturat de lucrătorii Parcului Natural Bucegi

Un urs aflat în zona Peştera - Padina, din Masivul Bucegi, unde sunt cazaţi sute de turişti în hoteluri sau cabane, a fost capturat, miercuri, de către lucrătorii Parcului Natural Bucegi, animalul fiind relocat.

198 afișări
Imaginea articolului Un urs aflat în zona Peştera - Padina, capturat de lucrătorii Parcului Natural Bucegi

Un urs aflat în zona Peştera - Padina, capturat de lucrătorii Parcului Natural Bucegi (Imagine: Viorel Dudau/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Parcului Natural Bucegi, ursul este de vârstă adultă, iar persoanele care l-au văzut în zonă spun că animalul a devastat tomberoanele şi poate deveni agresiv în lipsa hranei.

"În zona Padina - Peştera este o concentrare mare de turişti în aceste zile. Noi am montat o cuşcă lângă Hotelul Peştera cu momeală, la acţiune participând şi vânătorii de la Fondul Dunărea, zona fiind pe arealul lor de funcţiune, care face parte şi din Parcul Natural Bucegi. Ursul a fost capturat, va fi tranchilizat cu ajutorul specialiştilor de la I.C.A.S. Braşov şi va fi relocat la limita Parcului Natural Bucegi spre Leaota. Animalul este un exemplar matur, apărea noaptea, dar a fost semnalat şi ziua şi a devastat câteva tomberoane din zonă, în căutara hranei", a declarat directorul Parcului Natural Bucegi, Horia Iuncu.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de duminică, ursul a fost văzut în zona Peştera de către un salvamontist aflat pe schiuri.

"Un alt urs a fost semnalat şi în zona Zănoaga - Bolboci, unde a intrat în opt căsuţe ale unui camping care nu este dat în folosinţă, devastând uşi, mobilier, saltele şi tomberoane cu gunoi. Astăzi (n.r.- miercuri), după capturarea animalului din zona Peştera - Padina, încercăm să-l prindem şi pe acesta şi să-l relocăm", a mai spus Horia Iuncu.

La ora transmiterii acestei ştiri, acţiunea de capturare a ursului din zona Peştera - Padina, un exemplar de 220 de kilograme, s-a încheiat, iar animalul a fost relocat la limita Parcului Natural Bucegi spre Leaota, în zona Căşăriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici