Unchi şi nepot, cercetaţi pentru înşelăciune. Păcăleau ciobanii cu un cântar cu telecomandă

Doi constănţeni au fost reţinuţi de poliţiştii din Buzău după ce au înşelat cu 10.000 de lei doi ciobani de la care au cumpărat peste 150 de miei, folosind un cântar electronic pe care îl acţionau cu o telecomandă astfel încât greutatea mieilor să fie mai mică decât cea reală.

508 afișări
Imaginea articolului Unchi şi nepot, cercetaţi pentru înşelăciune. Păcăleau ciobanii cu un cântar cu telecomandă

(Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Potrivit comisarului şef Florina Crucianu de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, cei doi constănţeni, unchi şi nepot, au fost prinşi în flagrant de oamenii legii imediat după ce au înşelat un cioban din satul buzoian Stănceşti, de la care cumpăraseră 21 de miei.

Poliţiştii au organizat flagrantul în urma reclamaţiilor primite de la alţi doi ciobani din aceeaşi localitate, de asemenea înşelaţi de cei doi constănţeni.

Ciobanii au anunţat Poliţia după ce şi-au dat seama că au fost înşelaţi de constănţeni cu aproape 10.000 de lei, ei povestind că se înţeleseseră cu cei doi să le vândă 96, respectiv 54 de miei. Constănţenii au refuzat ca animalele să fie cântărite cu cântărul ciobanilor, astfel că au adus un cântar electronic.

Reprezentantul IPJ Buzău a precizat că, de fapt, unul dintre constănţeni supraveghea cântărirea mieilor, iar celălalt, de la distanţă, cu o telecomandă, modifica greutatea înregistrată de cântar pentru fiecare miel, astfel încât să indice mai puţine kilograme.

"Poliţiştii au realizat prinderea lor în flagrant, atât cântarul, cât şi telecomanda cu ajutorul căreia era modificată greutatea reală a animalelor, fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul total cauzat, în valoare de 10.200 de lei, a fost recuperat integral. Poliţiştii le-au întocmit dosar penal celor doi suspecţi pentru înşelăciune la măsurătoare şi au luat împotriva lor măsura reţinerii pentru 24 de ore", a declarat luni pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisar şef Florina Crucianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici