Unchiul preşedintelui sirian Bashar al-Assad a fost închis în Franţa pentru spălare de bani

Unchiul preşedintelui sirian Bashar al-Assad a fost condamnat la patru ani de închisoare de către un tribunal din Paris pentru spălare de bani. Rifaat al-Assad a delapidat fonduri ale statului sirian pentru a cumpăra case şi spaţii de birouri în valoare de 90 de milioane de euro. El este cercetat în Franţa încă din 2014, când ONG-ul Sherpa, care apără victimele presupuselor infracţiuni economice, a depus o plângere în care spunea că valoarea proprietăţilor depăşeşte cu mult veniturile sale cunoscute.

598 afișări
Imaginea articolului Unchiul preşedintelui sirian Bashar al-Assad a fost închis în Franţa pentru spălare de bani

Rifaat al-Assad, fost vicepreşedinte al Siriei, astăzi în vârstă de 82 de ani, neagă acuzaţiile, iar avocaţii săi spun că va face apel.

Instanţa a hotărât ca proprietăţile sale din Paris şi din Londra să fie confiscate.

Rifaat al-Assad a fost al doilea cel mai puternic om din Siria, comandantul militar şi mâna dreaptă a fratelui său Hafez, care a condus Siria din 1971 până la moartea sa în 2000.

Rifaat este cunoscut drept „măcelarul din Hama” din cauza presupusului său rol în suprimarea sângeroasă a unei revolte anti-guvernamentale din 1982 în urma căreia au murit între 10.000 şi 20.000 de oameni.

Din 1984, de când a condus o lovitură de stat eşuată împotriva fratelui său, Rifaat, a trăit în mare parte în exil, în Franţa şi în Spania.

După ce Hafez a murit în 2000, Rifaat s-a autoproclamat succesorul legitim al fratelui său. Dar Bashar a devenit preşedinte.

Când Siria a intrat în ​​războiul civil din 2011, el i-a cerut nepotului său să demisioneze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici