Unde a ajuns fetiţa bătută de părinţi şi dată afară din casă, în frig, în Galaţi. „Nu vreau cu mama”

Fata de 7 ani din Galaţi, bătută şi lăsată să îngheţe în curte de mama sa, a ajuns la un asistent maternal. Reprezentanţii Protecţiei Copilului nu au găsit o rudă care să corespundă condiţiilor cerute de lege şi au început formalităţile pentru decăderea mamei din drepturile pătinteşti.

2250 afișări
Imaginea articolului Unde a ajuns fetiţa bătută de părinţi şi dată afară din casă, în frig, în Galaţi. „Nu vreau cu mama”

Unde a ajuns fetiţă bătută de părinţi şi dată afară din casă, în frig, în Galaţi

Specialiştii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi s-au deplasat în satul din care este copilul pentru a face o anchetă socială şi pentru a găsi o rudă dispusă să preia fata maltratată. Deoarece nu au găsit o rudă care să corespundă cerinţelor, reprezentanţii Direcţiei au încredinţat fata unui asistent maternal. În prezent, copilul este în siguranţă, precizează specialiştii.

„Copilul este la un asistent maternal profesionist. Noi am evaluat situaţia şi nu am găsit în interiorul familiei o persoană care să îndeplinească rapid condiţiile impuse de lege. Din fericire, copilul este bine. În paralel cu dosarul de rele tratamente aplicate minorului, noi o să instrumentăm dosarul pentru decăderea din drepturile părinteşti”, a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantul Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC) Galaţi, Tania Calcan.

Ancheta de la Galaţi a demarat după ce pe Facebook au apărut imagini cu un copil de 7 ani, maltratat chiar de mama sa. Filmarea a fost realizată de un vecin al fetei care s-a implicat pentru salvarea copilului, luându-l acasă şi anunţând autorităţile. Fata striga disperată: „Nu vreau să rămân cu mama”.

Incidentul s-a produs vineri în comuna gălăţeană Gohor. Potrivit imaginilor realizate de bărbat, copilul este bătut de mama sa, aflată în stare de ebrietate. Mai mult chiar, fata este pedepsită să stea în curte îmbrăcată sumar, deşi afară este frig pătrunzător. Copilul este îngrozit şi refuză să se întoarcă la mama lui, iar vecinul îl ia acasă pentru a-i oferi îngrijire şi pentru a aştepta sosirea Poliţiei. Imaginile au fost postate pe Facebook.

„Ţi se pare normal ce se întâmplă la tine? Cum, frate, să baţi o copilă aşa mică? Stau afară şi aud cum o baţi. Nu poţi să baţi o copilă de câţiva ani în halul ăsta. Şi eu am copil (...) Eşti beată ţeapănă. Ţi se pare normal? Îţi baţi copila ta, eu aud de acasă cum o baţi. Ţi se pare ceva normal?”, spune cel care filmează, adresându-se celor doi părinţi aflaţi în stare de ebrietate.

Poliţiştii au anunţat că în acest caz se efectuează cercetări pentru rele tratamente aplicate minorului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici