UNESCO îşi imaginează un nou viitor pentru Educaţie până în 2050. RAPORT

  • UNESCO: Trebuie să regândim sistemul de educaţie.
  • Conform raportului UNESCO, sistemul educaţional se confruntă cu inegalitatea socială şi economică.
  • Principalele idei pe care UNESCO se bazează sunt recunoaşterea realizărilor individuale ale elevilor şi învăţarea ecologică şi interculturală.
317 afișări
Imaginea articolului UNESCO îşi imaginează un nou viitor pentru Educaţie până în 2050. RAPORT
Un nou raport UNESCO anticipează cum arată viitorul educaţiei până în 2050. Peste un million de persoane au participat la consultările care solicită o transformare majoră în sistemul educaţional.
 
Conform documentului, în prezent educaţia stagnează, iar cerinţele nu sunt respectate în şcoli de cele mai multe ori. Printre provocările cu care sistemul educaţional se confruntă se numără inegalitatea socială şi economică, schimbările climatice şi pierderea biodiversităţii.
 
În acest context, principalele schimbări pe care UNESCO le propune sunt concentrarea pe realizările individuale ale elevilor şi pe învăţarea ecologică, interculturală şi interdisciplinară. În plus, predarea trebuie să "treacă de la a fi considerat o practică individuală la a deveni în continuare profesionalizat ca un efort de colaborare," menţionează UNESCO.
 
Raportul are ca scop imaginarea unui plan pentru viitor şi găsirea unor soluţii pentru problemele din sistemele din întreaga lume. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici