Ungureanu: Abandonarea de cadavre în spaţii improprii este o regulă la Sp. Universitar, nu o excepţie

Deputatul Emanuel Ungureanu a scris, pe Facebook, că situaţia prezentată de el cu o zi în urmă, respectiv că o persoană decedată a fost lăsată pe holurile Spitalului Universitar, nu este o excepţie, ci o regulă, povestind de un alt caz, al unei femei, care „a fost plasată ca un sac de cartofi”.

1381 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Abandonarea de cadavre în spaţii improprii este o regulă la Sp. Universitar, nu o excepţie

Ungureanu: Abandonarea de cadavre în spaţii improprii este o regulă la Sp. Universitar, nu o excepţie

„Mincinoşii! După ce am publicat ieri imaginea pacientului abandonat pe o scară interioară în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti(SUUB), conducerea acestui spital şi domnul Cepoi de Autoritatea Naţională pentru Controlul Managementului în Sănătate(ANMCS) au ieşit public cu explicaţii penibile. Doamna manager Nica a spus că exagerez şi domnul Cepoi a spus că nu era treaba ANMCS să monitorizeze dacă procedura de manipulare a pacienţilor morţi a fost respectată. (...) ANMCS ia o groază de bani de la spitale, din banii bolnavilor, pentru acreditare, doar ca unităţile sanitare să întocmească tone de hârtii inutile din care se "îngraşă" şi nişte firme de consultanţă apropiate de nişte golani”, scrie, vineri, pe Facebook, Ungureanu.

Conform sursei citate, în data de 25 iunie 2019 un domn şi-a găsit mama la etajul nouă, lângă secţia de Neurologie a Spitalului Universitar, tot pe nişte scări, abandonată.

„Femeia decedase şi medicul curant l-a anunţat pe fiul defunctei că este la morgă. Din păcate, informaţia s-a dovedit a fi falsă şi bietul om şi-a zărit mama, fără suflare, despuiată, cu un leucoplast agăţat de bust şi unul lipit de cap, într-o zonă de acces, pe o scară interioară, între etaje. Atenţie, fiul pacientei decedate şi-a văzut mama moartă pe brancardă din întâmplare, şi a intrat în stare de şoc. Lângă pacienta decedată nu era nimeni, doamna a fost plasată acolo ca un sac de cartofi mai bine de două ore!”, susţine deputatul.

Deputatul Emanuel Ungureanu a publicat, joi, pe Facebook, mai multe poze cu pacienţi decedaţi care erau puşi pe targă, pe holurile Spitalului Universitar din Capitală, în replică, reprezentanţii unităţii sanitare susţinând că a fost făcută o anchetă internă şi persoanele responsabile vor fi sancţionate.

„Conform legislaţiei în vigoare, „după două ore de la deces cadavrul este transferat la morgă” de către brancardierii secţiei unde a decedat bolnavul, însoţit de asistentul medical. În acest sens, persoană decedată a fost scoasă din secţie pentru a fi transportată la Anatomie Patologică. Secţia în care a decedat pacientul fiind situată la etajul 10 al spitalului, până la sosirea liftului pentru a fi transportat la Anatomie Patologică, persoană decedată a fost pusă în acea zona, o zona de evacuare în caz de incendiu, pentru a nu sta în spaţiul unde circulau bolnavii şi aparţinătorii”, conform unui comunicat oficial al spitalului, transmis Mediafax.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici