Ungureanu cere servicii voluntare de intervenţie la nivel local, pentru recâştigarea spiritului civic

Premierul Ungureanu a cerut MAI să iniţieze cât mai multe proiecte noi pentru atragerea fondurilor europene şi a atenţionat că este necesar ca la nivel local să fie constituite servicii voluntare de intervenţie în cazuri de urgenţă, pentru recâştigarea unui spirit civic "diminuat" de anii anteriori.

857 afișări
Imaginea articolului Ungureanu cere servicii voluntare de intervenţie la nivel local, pentru recâştigarea spiritului civic

Ungureanu cere servicii voluntare de intervenţie la nivel local, pentru recâştigarea spiritului civic (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Prezent la şedinţa de bilanţ a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), premierul a amintit că a preluat mandatul de prim-ministru în plin cod portocaliu de ninsoare, un "botez sever" şi un examen pe care a putut să îl depăşească obţinând "o notă bună" inclusiv datorită eforturilor IGSU, şi a asigurat că apreciază faptul că angajaţii acestei instituţii îşi îndeplinesc misiunea în pofida greutăţilor financiare şi a lipsei de dotări.

"Cunosc lipsa dotărilor tehnice şi ştiu că de multe ori această lipstă este suplinită de felul în care încercaţi să vă onoraţi misiunea. Fiţi convinşi, aşa cum sunt şi eu, că în primul moment când vom putea oferi ceea ce aveţi nevoie, o vom face", a spus Ungureanu.

El a cerut însă ministrului Administraţiei şi Internelor (MAI), Gabriel Berca, prezent la eveniment, să se asigure că vor fi iniţiate cât mai multe proiecte noi pentru atragerea fondurilor europene şi să fie îmbunăţite protocoalele de colaborare cu celelalte instituţii implicate în activităţi apropiate IGSU, arătând totodată că este necesar ca şi la nivel local să fie constituite serviciile voluntare de intervenţie în cazuri de urgenţă.

"Trebuie să încurajăm constituirea de servicii voluntare la nivelul comunităţilor locale, trebuie să generăm spiritul de comunitate, să ne recâştigăm reflexul de a avea grijă nu doar de ceea ce ne aparţine direct, ci şi de vecinul nostru, de cel pe care-l salutăm pe stradă, de tot ce înseamnă comunitate, manifestând în felul acesta un spirit civic pe care anii trecuţi îl diminuează", a spus Ungureanu.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, aflat în zonele înzăpezite din judeţele Buzău şi Vrancea, şeful Guvernului s-a declarat nemulţumit de faptul că militarii deszăpezesc drumurile, în timp ce localnicii "stau în casă la căldură".

În discursul susţinut la IGSU, premierul a felicitat SMURD, arătând că a remarcat aprecierea populaţiei pentru activitatea acestei structuri, şi a afirmat că speră ca SMURD să acopere cât mai curând întreaga ţară, pentru integrarea completă a operaţiunilor de urgenţă.

Ungureanu a anunţat recent că analizează foarte serios varianta reorganizării centrelor de reacţie rapidă în situaţii de urgenţă sub o singură autoritate, arătând că este "adversarul disipării" acestor centre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici