Unifarm: Un nou caz de botulism la Suceava, am trimis medicaţia direct pacientului

Un nou caz de botulism a fost înregistrat în Suceava, tratamentul fiind trimis de Unifarm direct pacientului, pentru se evita situaţia în care s-ar spune că bolnavul nu are ser antibotulinic, iar achiziţia acestuia este de ordinul zecilor de mii de euro, a spus directorul companiei, Adrian Ionel.

203 afișări
Imaginea articolului Unifarm: Un nou caz de botulism la Suceava, am trimis medicaţia direct pacientului

Unifarm: Un nou caz de botulism la Suceava, am trimis medicaţia direct pacientului

"De această dată am schimbat circuitul. Am donat serul botulinic, la cererea conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava, dar direct pacientului", a declarat, miercuri, directorul general al companiei Unifarm.

Adrian Ionel a precizat că pacientul a mers la spital cu tratamentul, care i-a fost administrat de către personalul medical.

"Am vrut să evităm situaţiile pe care le-am avut, la începutul lunii mai, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, când anumite persoane au declarat că trebuie să cumpere ser botulinic pentru pacienţi, dar costurile sunt de 10.000 de euro, în condiţiile în care noi le-am donat, adică le-am dat gratuit, ca şi acum", a mai spus Adrian Ionel.

În 8 mai, directorul Unifarm spunea că a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău ser antibotulinic pentru un pacient de 66 de ani, la fel cum s-a procedat şi anterior, în cazul unui alt bărbat diagnosticat cu botulism şi internat la SJU Suceava.

Precizările au fost făcute atunci întrucât au apărut informaţii că bărbatul de 66 de ani internat cu botulism la SJU Bacău nu a putut fi tratat corespunzător şi imunizat împotriva bolii din cauza lipsei serului din unitatea medicală, care a trebuit să plătască de urgenţă 10.000 de euro pentru serul antibotulinic.

"Este inadmisibil ce am auzit, că Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău a plătit 10.000 de euro pentru serul pe care noi (Unifarm, n.r.) l-am trimis gratuit. Exact ca şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Nu înţeleg. Vă rog să cereţi o singură hârtie conducerii spitalului care să ateste că au plătit acestă sumă. Nu pot să cred ce se întâmplă. Noi am dat gratuit, la fel şi la Suceava, la Baia Mare şi la Oradea. Nu înţeleg de ce aceste dezinformări. Cui ajută?", spunea atunci Adrian Ionel.

O situaţie similară s-a înregistrat în luna aprilie, când SJU Suceava spunea că, în cazul unui bărbat de 71 de ani, din comuna suceveană Mălini, diagnosticat cu botulism, a făcut o solicitare pentru un tratament complet şi s-a încercat achiziţonarea serului antibotulinic din sistemul electronic de achiziţii, dar nu exista nicio firmă autorizată care să comercializeze acest ser.

În replică, Unifarm spunea că a trimis, gratuit, un set încă din prima zi în care a fost anunţat cazul, pentru ca ulterior să mai trimită, tot gratuit, un al doilea set.

Botulismul este o boală extrem de gravă, care produce paralizia nervilor cranieni, iar pacienţii diagnosticaţi cu această boală pot suferi de disfagie - dificultate de a înghiţi alimente solide şi lichide, disfonie - dificultate de vorbire, nu-şi pot mişca pleoapele, ajungându-se chiar la paralizia musculaturii respiratorii intercostale, dacă boala nu este tratată la timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici