Unii medici sunt sceptici în privinţa numărului redus de teste pozitive pentru Covid

  • Radu Ţincu, medic primar la ATI, nu crede în numărul mic de infectări din Capitală
  • Campania de vaccinare trebuie terminată înainte să se răspândească noua tulpină
  • Dacă noua tulpină se răspândeşte este posibil să fie necesar alt vaccin
1060 afișări
Imaginea articolului Unii medici sunt sceptici în privinţa numărului redus de teste pozitive pentru Covid

Unii medici sunt sceptici în privinţa numărului reduc de teste pozitive pentru Covid

Nu te bucura prea tare când auzi că rata de infectere în Bucureşti a scăzut. Numărul poate să nu fie cel real. Asta crede medicul primar de la secţia ATI a Spitalului Floreasca, Radu Ţincu.

Acesta îţi spune că nu mai testăm la fel de mult ca în lunile trecute şi nici nu avem habar câţi bucureşteni sunt infectaţi cu noua tulpină.

„Şi astăzi, la 2.000 şi ceva de cazuri pe zi avem 1.000 de pacienţi în Terapie Intensivă. România nu ştie la acest moment care este incidenţa de circulaţie a noii variante virale, tulpini, britanice. E posibil să circule în comunitatea românească”, spune medicul Radu Ţincu.

„Este o mare problemă dacă nu reuşim să finalizăm campania de vaccinare înainte ca acest virus să sufere mutaţii. Oricând virusul îşi poate pierde acea proteină de suprafaţă pentru care au fost create aceste vaccinuri şi va trebui să o luăm de la capăt cu dezvoltarea altui vaccin”, a mai declarat doctorul.

El spune că autorităţile ar trebui să regândească strategiile, în condiţiile apariţiei noii tulpini. „În momentul în care tu ai riscul ca în Bucureşti să ai această varaintă mult mai contagioasă trebuie să reconsideri aceste praguri în conformitate cu riscul de transmitere de 70% mai mare a variantei britanice”, explică Radu Ţincu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici