Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cere excluderea transporturilor rutiere de la aplicarea directivei detaşării lucrătorilor

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită excluderea transporturilor rutiere din domeniul de aplicare a directivei detaşării lucrătorilor, potrivit unui comunicat transmis vineri.

652 afișări
Imaginea articolului Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cere excluderea transporturilor rutiere de la aplicarea directivei detaşării lucrătorilor

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cere excluderea transporturilor rutiere de la aplicarea directivei detaşării lucrătorilor

„UNTRR se arată dezamăgită de lipsa de viziune economică şi socială din discursul preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron şi consideră că orice iniţiativă de îngrădire a celor patru libertăţi de circulaţie – persoane, mărfuri, servicii şi capitaluri – va duce rapid la destrămarea Uniunii Europene. UNTRR îi transmite Preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, că transportatorii rutieri şi şoferii din Europa de Est nu le iau joburile vesticilor, ci le fac joburile. Prin impunerea unui salariu minim şi a altor măsuri conexe, statul francez îşi sancţionează proprii cetăţeni şi economia”, se arată în comunicatul transmis.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat, vineri, în cadrul conferinţei de presă că revizuirea directivei pentru detaşarea lucrătorilor nu interzice deplasarea transportatorilor.

„Revizuirea directivei pentru detaşarea lucrătorilor nu interzice transportatorilor deplasarea, ci dimpotrivă acum prezintă un cadru slab care permite angajarea lucrătorilor cu preţurile din ţara de origine. Doresc să punem capăt acestui sistem care nu reprezintă spiritul Uniunii Europene. Din acest punct de vedere, ne dorim ca toţi cei care lucrează în Europa să facă asta într-un mod loial şi competitiv”, a declarat preşedintele Macron în cadrul conferinţei de presă organizată cu ocazia vizitei oficiale în România.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a precizat, vineri, că directiva trebuie îmbunătăţită.

„Este foarte important să evităm simplificările inutile. Putem să observăm foarte uşor că în special în Europa de Vest apare tot mai des această discuţie legată de ceea ce se numeşte social dumping, adică evitarea unor cheltuieli sociale care nu se motivează. Nu vă pot spune că sunt pro sau contra, nu cred că v-aţi imaginat că domnul Macron şi cu mine stăm să redactăm un draft al unui proiect. Dar trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt: există pe de-o parte mai mulţi oameni care mai degrabă vor să eludeze sistemul decât să se integreze în sistem. E foarte clar că trebuie să îmbunătăţim această directivă. (...) Dacă a produs astfel de disensiuni nu înseamnă că oamenii din Franţa nu au dreptate sau că cei din România nu au dreptate, înseamnă că directiva nu e suficient de clară şi de bună”, a precizat preşedintele Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici