Uniunea Salvaţi Bucureştiul: Transportul gratuit va înrăutăţi situaţia RATB, Gabriela Firea nu are argumente economice

Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) consideră că transportul public gratuit va înrăutăţi situaţia RATB şi că "promisiunea populistă, marca Sorin Oprescu" a noului primar Gabriela Firea nu are suport în realitate sau argumente economice.

2284 afișări
Imaginea articolului Uniunea Salvaţi Bucureştiul: Transportul gratuit va înrăutăţi situaţia RATB, Gabriela Firea nu are argumente economice

Uniunea Salvaţi Bucureştiul: Transportul gratuit va înrăutăţi situaţia RATB, Gabriela Firea nu are argumente economice (Imagine: Ocrav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Gabriela Firea, noul primar general al Capitalei, îşi începe mandatul cu o promisiune populistă, marca Sorin Oprescu, fără suport în realitatea de zi cu zi şi fără argumente economice. Măsura gratuităţii pentru transportul public de suprafaţă este încă o dovadă că Gabriela Firea nu cunoaşte nevoile reale ale cetăţenilor din Bucureşti. (...) Subvenţionarea integrală a preţului călătoriei nu va face decât să înrăutăţească situaţia RATB şi calitatea acestui serviciu public, în detrimentul pasagerilor", potrivit unui comunicat de presă emis joi de USB.

Potrivit sursei citate, călătorii sunt descurajaţi de calitatea scăzută a serviciilor oferite de RATB: parc auto insuficient, autobuze şi tramvaie uzate, depăşite din punct de vedere tehnologic, murdare şi de multe ori fără aer condiţionat sau încălzire, lipsa de coordonare a traseelor de autobuz şi tramvai şi de integrare a transportului de suprafaţă cu cel subteran, blocajele în trafic, staţii fără adăpost şi nesemnalizate, lipsa unui sistem de informare al pasagerilor în timp real.

"Soluţiile constau într-o abordare profesionistă a transportului public din Bucureşti. Priorităţile administraţiei trebuie să fie eficientizarea structurii de conducere a RATB, transformarea RATB din regie autonomă în societate comercială conform Regulamentului CE 1370/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului - fără de care nu poate să acceseze fonduri nerambursabile din Programul Operaţional Regional 2014-2020 pentru înnoirea materialului rulant- introducerea culoarelor unice pentru transportul în comun, prioritizarea transportului în comun în intersecţii", consideră USB.

Primarul ales al Capitalie, Gabriela Firea, s-a angajat să găsească ''cea mai bună soluţie'' pentru ca transportul public în Bucureşti să devină gratuit, promiţând totodată că această iniţiativă nu va duce la disponibilizări.

''Modernizarea transportului public este o prioritate pentru mine, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru biciclişti. Voi găsi căile economice cele mai potrivite pentru ca transportul public să fie
gratuit, într-un timp rezonabil, tocmai pentru a încuraja cât mai mulţi bucureşteni să îl folosească'', a anunţat Firea prin intermediul unui comunicat remis MEDIAFAX miercuri.

''Asta nu înseamnă că personalul RATB care vinde, acum, biletele, va rămâne pe drumuri. Vom găsi soluţii pentru fiecare în parte. Eu vreau să creez locuri de muncă pentru bucureşteni, nu să cresc şomajul. Tot ce am promis în campanie voi face'', a mai spus primarul ales, potrivit sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici