Universitatea Bucureşti, între primele 200 din lume la secţiile limbi moderne, media şi comunicare. Topul universităţilor

Universitatea Bucureşti se numără printre primele 200 din lume la două specializări, limbi moderne şi, respectiv, media şi comunicare, în timp ce în clasamentul general al tuturor instituţiilor de învăţământ superior ocupă locul 601, fiind singura din România cotată în QS World University Rankings.

1482 afișări
Imaginea articolului Universitatea Bucureşti, între primele 200 din lume la secţiile limbi moderne, media şi comunicare. Topul universităţilor

Universitatea Bucureşti, între primele 200 din lume la secţiile limbi moderne, media şi comunicare (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

În fişa de prezentare de pe topuniversities.com, Universitatea Bucureşti (UB) este descrisă drept una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ superior din România şi din Europa de Est.

În clasamentele pe 2013 în funcţie de specializări, este pe un loc situat între 151 şi 200 la specializările media şi comunicare, dar şi la limbi moderne, menţinându-şi astfel poziţia din 2012.

În topul mondial general, dominat de universităţi din SUA şi Marea Britanie, UB este clasată, la nivelul anului 2012, pe poziţia 601, după ce, timp de trei ani la rând, ocupase locul 501.

Locul I în lume este ocupat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA, urmat de universităţie Cambridge (Marea Britanie) şi Harvard (SUA).

Următoarele trei poziţii revin unor instituţii de învăţământ superior din Marea Britanie (UCL, Oxford şi Imperial College din Londra), după care, până la locul 10, clasamentul este monopol american (Yale, University of Chicago, Princeton University şi California Institute of Technology).

Clasamentele QS (Quacquarelli Symonds) World University sunt alcătuite, începând din 2004, după evaluarea a peste 700 de universităţi, pe lista de monitorizare aflându-se peste 2.000 de instituţii de învăţământ superior.

Evaluarea universităţilor de către specialişti, în vederea alcăturii clasamentelor, se face după nu mai puţin de 30 de criterii de performanţă.

Quacquarelli Symonds este o companie britanică specializată în consultanţă pentru studii în străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici