Universitatea din Bucureşti a lansat un proiect prin care sprijină elevii defavorizaţi. Ce presupune acesta

  • Univ. Bucureşti a lansat proiectul Sprijin Educaţional pentru Elevii Defavorizaţi.
  • Proiectul oferă activităţi de dezvoltare, sprijin financiar şi cursuri online.
  • Anual 60 de elevi vor fi selectaţi pentru a fi sprijiniţi prin acest proiect.
1613 afișări
Imaginea articolului Universitatea din Bucureşti a lansat un proiect prin care sprijină elevii defavorizaţi. Ce presupune acesta

Universitatea din Bucureşti a lansat un proiect prin care sprijină elevii defavorizaţi. Ce presupune acesta

Universitatea din Bucureşti a luat iniţiativă şi împreună cu mai mulţi parteneri a lansat proiectul Sprijin Educaţional pentru Elevii Defavorizaţi.
 
Acest proiect oferă oportunităţi elevilor ce vin din medii sărace să îşi continuie studiile şi să nu renunţe la facultate.  Violeta este în clasa a unsprezecea şi acum învaţă la Colegiul Comercial Carol I din Constanţa. Îţi spune că cele 8 clase le-a făcut în satul Independenţa şi acolo toţi elevii aveau note mari şi nu foarte multe resurse. Însă ea s-a ambiţionat şi se numără printre cei mai buni din clasă. Vrea să urmeze o facultate şi să îi ajute pe cei ce au mai puţin pentru că ştie cum este.
 
„Copiii de la sat nu se gândesc să meargă la facultate sau chiar dacă îşi doresc, din cazua banilor, fiindcă ei nu au bani să locuiască în oraşul respectiv nu pot să îşi plătească facultatea. Ţi se spune constant că nu eşti la fel de bun sau părinţii tăi n-au bani. Să îţi spună degeaba înveţi că oricum nu am bani să te întreţin.” a spus Violeta Lache, elevă
 
Mirabela Amarandei este purtător de cuvânt în cadrul Universităţii din Bucureşti şi îţi vorbeşte despre acest proiect.
 
„Vom asigura începând cu clasa a 8-a timp de 5 ani de zile sprijin educaţional, mentorat şi sprijin financiar acolo unde copiii vor solicita. Fundaţia Universităţii din Bucureşti este cea care sprijină acest demers prin intermediul fundaţiei vom asigura fonduri care vor veni din donaţiile companiilor private.” a declarat Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt. 
 
În schimb Alexandru Manda este expert în educaţie şi crede că Universitatea Bucureşti nu este compententă să administreze acest proiect.
 
„Universitatea din Bucureşti are problemele ei în zona de învăţămând superior pentru facilitarea accesului la educaţie a studenţilor defavorizaţi de exemplu la acordarea burselor sociale. Consider că statul prin Ministerul Educaţiei şi autorităţile publice locale sunt cele care ar fi trebuit să fie promotori ai acestei iniţiative. Pentru că sunt atribuţiile lor legale.” 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici