Universitatea din Suceava, al cărui rector a fost ministrul Educaţiei, ÎNTRERUPE cursurile din cauza gerului şi a problemelor la sistemul de termoficare al oraşului/ Se închid şcolile în Constanţa, Dolj şi Giurgiu

Consiliul de Administraţie al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a hotărât, duminică, sistarea cursurilor luni şi marţi, din cauza frigului şi a problemelor sistemului de termoficare centralizată a oraşului, care nu poate asigura încălzirea corespunzătoare a căminelor şi a sălilor de curs. De altfel, ministerul Educaţiei a primit informare de la inspectoratele şcolare din Giurgiu şi Dolj că în zilele de luni şi marţi, nu se vor face ore, iar în judeţul Constanţa, şcolile vor fi închise numai luni, din cauza avertizărilor meteo de ninsori şi ger, decizie luată şi de Primăria capitalei.

2384 afișări
Imaginea articolului Universitatea din Suceava, al cărui rector a fost ministrul Educaţiei, ÎNTRERUPE cursurile din cauza gerului şi a problemelor la sistemul de termoficare al oraşului/ Se închid şcolile în Constanţa, Dolj şi Giurgiu

Universitatea din Suceava a decis întreruperea cursurilor din cauza gerului şi a problemelor la sistemul de termoficare al oraşului

Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a suspendat, din cauza gerului, activităţile didactice, luni şi marţi, şi a decis reprogramarea acestora, din cauza problemelor existente cu sistemul de termoficare al oraşului Suceava, care nu poate asigura încălzirea căminelor şi a sălilor de curs ale USV.

“Având în vedere avertizările meteorologice şi problemele sistemului de termoficare centralizată din oraşul Suceava, Consiliul de Administraţie al Universităţii a decis reprogramarea activităţilor didactice din zilele de 26 şi 27 februarie 2018, cu excepţia celor desfăşurate în cadrul anului 4 din programele de licenţă ale domeniului fundamental Ştiinte Inginereşti. Reprogramarea activităţilor didactice se va efectua după un orar stabilit de fiecare facultate în parte, pe parcusul semestrului. (...) Activităţile didactice vor fi reluate, conform orarelor stabilite, începând de miercuri, 28 februarie 2018”, a anunţat conducerea USV, duminică.

La cele 10 facultăţi ale Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava învaţă peste 9.000 de studenţi.

Pentru judeţul Suceava Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, un cod portocaliu de ger şi ninsori valabil în intervalul 26 februarie, ora 3 –1 martie, ora 10, fiind aşteptate temperaturi cuprinse între – 12 şi – 22 de grade.

Şcolile din judeţul Constanţa vor fi închise luni

Cursurile şcolare vor fi suspendate, luni, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa, au anunţat, duminică, reprezentanţii Prefecturii. În funcţie de evoluţia vremii, autorităţile vor decide dacă această situaţia se va prelungi şi în zilele următoare.

Având în vedere atenţionările meteorologice cod galbe şi cod portocaliu, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Constanţa s-a luat decizia suspendării cursurilor în şcolile din judeţ.

„S-a decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa pentru ziua de luni, 26 februarie. Tot în cursul zilei de luni, în urma analizării situaţiei operative existente la nivelul judeţului, se va hotărî necesitatea prelungirii suspendării şi pentru zilele următoare”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

Prefectul judeţului Constanţa, Ioan Albu, le-a transmis membrilor CJSU să fie pregătiţi cu forţe şi mijloace pentru a interveni în mod operativ în eventualitatea producerii unor situaţii de urgenţă.

Reprezentanţii Centrului Meteorologic Regional Dobrogea au precizat că din timpul nopţii de duminică spre luni, de la ora 03.00 şi până pe 27 februarie, ora 20.00, se vor semnala cantităţi mari de zăpadă, de 30 de centimetri, izolat şi peste, intensificări ale vântului de 90 km/h ce vor genera formarea de troiene, fapt care va conduce la blocarea drumurilor, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Participanţilor la trafic li se recomandă să evite pe cât posibil deplasarea cu autoturismele proprii.

„În cazul în care vor exista persoane care vor fi nevoite să se deplaseze cu autoturismul propriu, persoanele trebuie să deţină pături şi să consume băuturi fierbinţi. Totodată, este foarte important să existe suficient combustibil care să asigure funcţionarea motorului în situaţiile în care apar blocaje în trafic sau la apariţia altor situaţii neprevăzute”, au mai anunţat sursele citate.

Tot în şedinţa CJSU s-a hotărât transmiterea unei adrese către primării pentru a fi luate măsuri în vederea sprijinirii persoanelor neajutorate, a celor fără adăpost şi a celor blocate în trafic. În acest sens se vor asigura condiţii corespunzătoare de cazare, hrană şi încălzire.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa şi cei ai Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa au declarat că toate utilajele sunt pregătite să intervină.

La nivelul ENEL, Transelectrica, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa toate echipele de intervenţie sunt pregătite să acţioneze dacă situaţia o va impune. Totodată, s-a cerut o comunicare rapidă şi eficientă între toţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.

Şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au anunţat că peste 250 de pompieri militari constănţeni sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din zonele vizate de producerea unor fenomene meteorologice extreme.

Şcolile vor fi închise în judeţul Dolj, luni şi marţi

Cursurile vor fi suspendate în şcolile şi grădiniţele din cele 111 localităţi ale judeţului Dolj, luni şi marţi, potrivit deciziei luate duminică de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului, transmire corespondentul MEDIAFAX.

Decizia a fost luată din cauza condiţiilor meteorologice prognozate pentru următoarele două zile.

„Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, reunit la ora 14, au decis în unanimitate suspendarea cursurilor în şcolile şi grădiniţele din judeţ pentru zilele de 26 şi 27 februarie. S-a luat această decizie ca urmare a condiţiilor meteorologice prognozate pentru următoarele două zile”, a declarat, duminică, subprefectul judeţului Dolj, Cristian Şovăilă.

Judeţul Dolj se află sub avertizare meteorologică Cod Portocaliu, valabilă pentru intervalul 26 februarie, ora 3.00 - 1 martie, ora 10.00, fenomenele vizate fiind val de frig ce se va intensifica, gerul va fi persistent chiar şi pe parcursul zilelor, precum şi ninsori abundente, temporar viscolite şi strat consistent de zăpadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici