UNPR va iniţia un proiect de lege pentru înăsprirea pedepselor pentru viol, anunţă Oprea

Vicepremierul şi liderul UNPR Gabriel Oprea a anunţat marţi seara că UNPR va înainta Parlamentului un proiect de lege privind înăsprirea pedepselor pentru infracţiuni precum violul, care creează "o mare sensibilitate în societate".

426 afișări
Imaginea articolului UNPR va iniţia un proiect de lege pentru înăsprirea pedepselor pentru viol, anunţă Oprea

UNPR va iniţia un proiect de lege pentru înăsprirea pedepselor pentru viol, anunţă Oprea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Este foarte important să aplicăm legea şi chiar s-o înăsprim pentru astfel de situaţii. (...) Părerea mea personală este că în astfel de cazuri, de viol, care creează o mare sensibilitate în societate - pe bună dreptate, toţi avem copii - trebuie înăsprită legea, deci trebuie însăprită, nici nu discutăm acest lucru, şi trebuie intervenit în forţă şi cu profesionalism", a declarat Oprea, la Antena 3.

Liderul UNPR a precizat că formaţiunea pe care o conduce are în plan un astfel de proiect, pe care îl va înainta Parlamentului.

Oprea a comentat astfel recentele cazuri de viol, puternic mediatizate, referindu-se inclusiv la cei doi poliţişti care ar fi violat o minoră de 15 ani chiar în maşina Poliţiei. "Trebuie aplicată legea cu celeritate, chiar în forţă, în astfel de cazuri. Ultimul exemplu a fost cu cei doi poliţişti. Ce poate fi mai abject? I-am scos imediat afară din Poliţie până să se aplice legea. Au stricat imaginea şi munca a aproape 60.000 de poliţişti care îşi fac datoria", a spus vicepremierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici