Unsprezece cetăţeni străini înghesuiţi într-o maşină, prinşi la frontieră

Opt cetăţeni din Irak, doi din Iran şi unul din Siria, între care doi copii de 10, respectiv 11 ani, au fost prinşi înghesuiţi într-o maşină, în timp ce încercau să intre din Serbia în România, pentru a ajunge apoi într-un stat din vestul Europei.

89 afișări
Imaginea articolului Unsprezece cetăţeni străini înghesuiţi într-o maşină, prinşi la frontieră

Unsprezece cetăţeni străini înghesuiţi într-o maşină, prinşi la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Naidăş, judeţul Caraş - Severin, au oprit, joi, pe DN 57, în apropierea frontierei de stat, o maşină înmatriculată în Bulgaria, condusă de un cetăţean român.

Poliţiştii au găsit în interiorul autoturismului unsprezece cetăţeni străini care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

Astfel, aceştia au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că grupul era format din nouă bărbaţi şi doi minori, dintre care opt cetăţeni irakieni, doi cetăţeni iranieni şi un sirian.

Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani, iar cei doi copii au 10, respectiv 11 ani.

Şoferul autoturismului este cetăţean român, se numeşte G. B., în vârstă de 42 de ani şi locuieşte în judeţul Timiş.

Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţenii străini au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul cetăţeanului român.

Cei 11 sunt cercetaţi pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, fiind preluaţi de lucrători din cadrul Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin. De asemenea, cetăţeanul român este cercetat pentru trafic de migranţi, iar maşina a fost indisponibilizată la sediul S.P.F. Naidăş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici