Unul din cinci patroni vrea să facă angajări. Vezi aici în ce sectoare se caută mână de lucru

Unul din cinci patroni din zece domenii de activitate susţin că vor face angajări în ultimele trei luni ale anului, iar cele mai mari şanse de a-şi găsi un loc de muncă le au cei din industria prelucrătoare, potrivit unui studiu realizat de Manpower, firmă de consultanţă pe resurse umane.

39 afișări
Imaginea articolului Unul din cinci patroni vrea să facă angajări. Vezi aici în ce sectoare se caută mână de lucru

Unul din cinci patroni vrea să facă angajări. Vezi aici în ce sectoare se caută mână de lucru (Imagine: Liviu Chirica/Miafax Foto)

Aşa arată jumătatea plină a paharului, pentru că la fel de mulţi angajatori se aşteaptă ca până la sfârşitul anului să facă disponibilizări, construcţiile conducând detaşat acest clasament negativ.

Mai bine de jumătate dintre firme nu vor face însă schimbări în echipe. Concret, din octombrie, românii aflaţi în căutarea unui job pot să-şi încerce norocul în firmele din industria prelucrătoare, unde 29% dintre patronii intervievaţi estimează că vor da undă verde angajărilor, potrivit datelor din analiza Manpower comunicate la solicitarea Gândul.

De lucru se anunţă şi în sectorul financiar, la producătorii şi distribuitorii de energie, gaze şi apă, ca şi în hoteluri şi restaurante. În fiecare din aceste domenii, unul din patru angajatori se gândesc să-şi mărească echipa, în ultimul trimestru al anului.

Citeşte mai multe sectoarele în care se fac angajari pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici