Unul dintre bărbaţii intoxicaţi cu alcool metilic a murit la Spitalul Floreasca din Capitală

Unul dintre bărbaţii din judeţul Călăraşi internaţi la Spitalul Floreasca din Capitală după ce s-au intoxicat cu alcool metilic a murit, iar un altul a fost externat, după ce starea acestuia s-a îmbunătăţit, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Bogdan Opriţa.

164 afișări
Imaginea articolului Unul dintre bărbaţii intoxicaţi cu alcool metilic a murit la Spitalul Floreasca din Capitală

Unul dintre bărbaţii intoxicaţi cu alcool metilic a murit la Spitalul Floreasca din Capitală (Imagine: Mediafax Foto)

Medicul Bogdan Opriţa a precizat că pacientul, care era în stare foarte gravă, a murit miercuri, iar în aceeaşi zi a fost externat un alt pacient.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca au fost aduse din judeţul Călăraşi, începând de sâmbătă dimineaţă, şapte persoane care s-au intoxicat cu alcool metilic.

Alţi trei bărbaţi, cu vârste între 45 de ani şi 58 de ani, toţi din localitatea Dragalina, au murit în spitale din Bucureşti şi Călăraşi, unde ajunseseră în stare gravă, existând suspiciunea că s-ar fi intoxicat după ce au consumat alcool metilic.

De asemenea, trei persoane din localitatea Dragalina sunt internate la Spitalul Judeţean Călăraşi.

Medicii legişti care au făcut necropsiile au prelevat probe şi au solicitat efectuarea de analize toxicologice în laboratoarele Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti, în urma acestor analize urmând să fie stabilită substanţa cu care bărbaţii s-au intoxicat.

Conform procurorilor, nu există certitudinea că toate aceste persoane au consumat alcool provenit din aceeaşi sursă, putând exista şi situaţii în care intoxicaţiile să fi fost provocate de alcool etilic sau de alte substanţe, în urma analizelor toxicologice urmând să se stabilească despre ce substanţe este vorba.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, pentru MEDIAFAX, că din datele transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Călăraşi rezultă că bărbaţii ar fi consumat băuturi care conţineau alcool metilic, făcute într-o gospodărie. Arafat a precizat că poliţia a început o anchetă încă de sâmbătă, după ce au fost semnalate aceste cazuri şi, totodată, s-a recomandat populaţiei să nu consume băuturi alcoolice decât din surse autorizate.

Metanolul, cunoscut şi ca alcool metilic, carbinol, este toxic prin două mecanisme. Pe de o parte, prin ingestie, inhalare şi absorbţie cutanată, poate fi fatal din cauza efectului depresiv la nivelul sistemului nervos central. Pe de altă parte, cauzează orbire prin distrugerea nervului optic.

Efectele toxice ale metanolului se instalează după mai multe ore. Intoxicaţia cu metanol se manifestă iniţial prin dureri de cap, ameţeală, greaţă, pierderea echilibrului, confuzie, iar la doze mari apar pierderea conştienţei şi chiar decesul. Doza fatală este cuprinsă între 100 şi 125 de mililitri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici