Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti de încălţăminte a ieşit din insolvenţă. A plătit datorii de 16 milioane de lei

  • Fabrica de încălţăminte Clujana din Cluj-Napoca a ieşit din insolvenţă după doi ani
  • Societatea are acţionar majoritar Consiliul Judeţean Cluj
  • În ultimii doi ani societatea a plătit datoriile de 16 milioane de lei
7886 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti de încălţăminte a ieşit din insolvenţă. A plătit datorii de 16 milioane de lei

Fabrica de încălţăminte Clujana a ieşit din insolvenţă

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că societatea Clujana a reuşit şi să crească volumul vânzărilor de produse sub brand propriu.

„Clujana SA, societate în cadrul căreia Consiliul Judeţean Cluj deţine calitatea de acţionar majoritar, a primit din partea Tribunalului Specializat Cluj decizia favorabilă privind închiderea procedurii generale a insolvenţei şi reinserţia societăţii în activitatea economică. Pe parcursul ultimelor luni, conducerea Clujana a reuşit să ducă la îndeplinire măsurile stabilite în baza planului de reorganizare realizat de administratorul judiciar şi aprobat de adunarea generală a creditorilor şi a reuşit să achite datoriile acumulate de a lungul timpului, de 16 milioane de lei, dar şi să crească volumul vânzărilor de produse sub brand propriu. Acest lucru s-a realizat prin cele două magazine din Cuj-Napoca, magazinul online şi un magazin prin care încălţămintea produsă sub brand propriu este vândută în alte oraşe”, au spus reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

Ulterior ieşirii din procedura insolvenţei, conducerea companiei va fi preluată de către Consiliul de Administraţie al Clujana SA, care va numi o conducere executivă, iar deciziile strategice ale fabricii nu vor mai trebui să treacă prin filtrul administratorului judiciar, al creditorilor şi al judecătorului-sindic.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat că, odată cu ieşirea din insolvenţă, Clujana este pregătită să concureze din nou, de la egal la egal, cu celelalte companii de profil de pe piaţă, „nemaifiind supusă rigorilor legii insolvenţei”.

Fabrica a intrat în insolvenţă în ianuarie 2018, având, în prezent, 100 de angajaţi.

Clujana a fost înfiinţată la Cluj în anul 1911 şi a ajuns în anii 1980 cel mai mare producător de încălţăminte din România, cu peste 8000 de angajaţi. După 1999, fabrica a intrat în faliment şi a fost închisă, iar în 2003, prin Hotărâre de Guvern, a fost preluată de Consiliul Judeţean Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici