Unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare a unui sit industrial din ţară ar putea fi la Sibiu

Mai mult de 8 hectare de teren, situate în zona centrală a Sibiului, aşteaptă idei din partea comunităţii pentru ceea ce poate deveni unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare a unui sit industrial din România, pe sit-ul industrial al fostei platforme a fabricii Independenţa.

1650 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare a unui sit industrial din ţară ar putea fi la Sibiu

Unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare a unui sit industrial din ţară ar putea fi la Sibiu

Fondul de investiţii Transilvania Investments, ce deţine pachetul majoritar al companiei ce are în administrare sit-ul industrial, anunţă că începe procesul de reintegrare a acestuia în viaţa comunităţii.

Sit-ul are peste 8 hectare de teren, situate în imediata apropiere a zonei centrale a Sibiului.

Pentru reintegrarea lui în viaţa comunităţii, sunt aşteptate idei din partea comunităţii, astfel încât acesta să poată deveni unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare a unui sit industrial din România.

„Prin Casa Albă Independenţa, compania ce deţine terenul de 8.75 hectare de pe fosta platformă industrială, Transilvania Investments a demarat un proces de consultare publică la care a invitat autorităţi locale, oameni de cultură şi de afaceri, arhitecţi, organizaţii din zona de mediu şi patrimoniu, proprietari din imediata vecinătate. Scopul final al întregului proces este de a afla ce-şi doreşte comunitate locală să regăsească în această zonă cheie a oraşului şi de a defini împreună identitatea unui spaţiu care, în acest moment, nu este utilizat decât într-o proporţie foarte redusă”, se arată într-un comunicat transmis luni de Transilvania Investments.

„Potenţialul acestui spaţiu este foarte mare, iar responsabilitatea noastră ca principal acţionar este de a ne asigura că destinaţia finală va fi în acord cu ceea ce sibienii îşi doresc. Situl Independenţa este o parte importantă din istoria Sibiului. Împreună putem să-i conferim un statut definitoriu pentru viitorul economic, cultural şi social al oraşului”, spune Radu Roşca, preşedinte Transilvania Investments.

În 27 iulie, în cadrul ansamblului industrial Independenţa, va avea loc cea de-a doua sesiune de întâlniri cu comunitatea. Consultările sunt structurate sub forma unui proces interactiv. Vor fi patru ateliere, care vor conduce către formularea unei soluţii optime. Toţi cei invitaţi îşi vor putea expune propriile idei asupra temelor puse în discuţie.

„Rezultatele procesului de planificare participativă se vor regăsi atât în proiectul de plan urbanistic zonal pe care îl vom înainta autorităţilor, cât şi într-un set suplimentar de recomandări pentru un masterplan al zonei”, spune Maria Gavozdea, arhitect în cadrul A. Plan, compania desemnată pentru a coordona întreg procesul. „Viitorul acestui sit trebuie gândit dincolo de normele rigide ale unui PUZ, iar efortul făcut de proprietar sperăm să consolideze acest mod nou de abordare a
reintegrării urbane a siturilor industriale din România şi nu numai, cu implicarea prealabilă a comunităţii”.

Terenul de pe fosta platformă industrială este deţinut de Casa Alba Independenţa şi este utilizat, în prezent, doar în proporţie de sub 10%, prin spaţiile ocupate aici de Tribunalul Sibiu şi centrul de afaceri dezvoltat de companie în fostul corp administrativ.

Terenul a fost folosit anterior de fabrica Independenţa Sibiu, o companie producătoare de utilaje pentru metalurgie din România, înfiinţată în anul 1875 de către maistrul forjor Andreas Rieger. Uzina a fost naţionalizată în 1948, când numele societăţii a fost schimbat în „Uzinele Independenţa”. Până în 1989 fabrica a avut 5.000 de angajaţi, iar în 2006, avea puţin peste 700. În 2008, compania s-a divizat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici