Unul dintre inculpaţii din dosarul lui Sebastian Ghiţă, cercetat sub control judiciar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca procurorul Aurelian Mihăilă, cercetat în dosarul deputatului Sebastian Ghiţă, să fie plasat sub control judiciar, în timp ce ceilalţi trei inculpaţi rămân în arest.

199 afișări
Imaginea articolului Unul dintre inculpaţii din dosarul lui Sebastian Ghiţă, cercetat sub control judiciar

Unul dintre inculpaţii din dosarul lui Sebastian Ghiţă, cercetat sub control judiciar (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Procurorul Aurelian Mihăilă, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti la data comiterii faptelor, a fost eliberat din arest preventiv după ce instanţa supremă a decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar. Mihăilă este acuzat de folosirea de informaţii nedestinate publicităţii şi cercetare abuzivă.

Celelalte trei persoane cercetate în dosar, Liviu Tudose, Constantin Ispas şi Viorel Dosaru, rămân în arest, au decis magistraţii.

În acelaşi dosar, procurorii DNA Ploieşti îl cercetează pe Sebastian Ghiță sub control judiciar pe cauţiune, suma stabilită fiind de 13 milioane de euro, după ce plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri cererile DNA privind încuvinţarea cererilor de reţinere şi arestare. Ghiţă are şapte capete de acuzare: dare de mită, folosire, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă, dar şi de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici