Unul dintre membrii clanului Corduneanu, reţinut pentru camătă şi şantaj

Unul dintre membrii clanului Corduneanu, Petronel Corduneanu, a fost reţinut pentru 24 de ore, în timpul nopţii de miercuri spre joi, fiind acuzat de infracţiuni de camătă şi şantaj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1514 afișări
Imaginea articolului Unul dintre membrii clanului Corduneanu, reţinut pentru camătă şi şantaj

Iaşi: Unul dintre membrii clanului Corduneanu, reţinut pentru camătă şi şantaj

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi, Anca Vîjiac, a declarat că că Petronel Corduneanu a fost reţinut pentru infracţiuni de camătă şi şantaj.

„Noaptea trecută (miercuri spre joi - n.r.), suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de camătă şi şantaj. Deocamdată acestea sunt informaţiile pe care vi le pot oferi”, a spus, joi dimineaţa, Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Avocatul lui Corduneanu a declarat, Alexandru Rîşniţă, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că totul a pornit de la plângerea unei persoane cu care Petronel Corduneanu, fratele liderului clanului Corduneanu, avea un proces civil care urma să se finalizeze lunea viitoare.

„Sunt în drum spre Iaşi. Am înţeles că Petronel Corduneanu, clientul meu, a fost reţinut sub acuzaţia de şantaj. Nu a fost vorba despre vreun flagrant, ci totul a plecat de o plângere a unei persoane care are un proces civil cu clientul meu. Procesul civil urmează să se finalizeze lunea viitoare şi, probabil, ştiind că urma să piardă acel litigiu, persoana care a formulat plângerea şi-a spus că ar avea o scăpare mai ieftină în penal, pretinzând că ar fi fost şantajată”, a declarat avocatul Alexandru Rîşniţă, cel care îl reprezintă pe Petronel Corduneanu.

Reţinerea lui Petronel Corduneanu vine cu o zi înainte de sentinţa definitivă pe care acesta o aşteaptă într-un dosar penal în care este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj şi trafic de persoane. În primă instanţă, la Tribunalul Iaşi, Petronel Corduneanu a fost condamnat la 14 ani de închisoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici