Unul dintre răniţii în accidentul aviatic de la Tuzla este în comă, cu arsuri de gradele trei-patru

Una dintre cele trei persoane rănite în accidentul aviatic de la Tuzla în care şi-au pierdut viaţa zece militari are arsuri de gradele trei şi patru şi este în comă la Spitalul Judeţean Constanţa.

34 afișări
Imaginea articolului Unul dintre răniţii în accidentul aviatic de la Tuzla este în comă, cu arsuri de gradele trei-patru

Unul dintre răniţii în accidentul aviatic de la Tuzla este în comă, cu arsuri de gradele trei-patru (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Constanţa, Florian Stoian, a declarat corespondentului MEDIAFAX că unul dintre răniţi este în comă, având arsuri de gradele trei şi patru şi fractură de femur.

Sursa citată a mai spus că celelalte două persoane sunt internate cu politraumatisme, sunt conştiente şi "nu pun probleme acute".

Patru dintre persoanele care se aflau în aeronava prăbuşită, luni după-amiază, la Tuzla, sunt de la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc "Aurel Vlaicu".

Surse din cadrul unităţii au confirmat, luni seară, pentru MEDIAFAX că Şcoala de la Boboc are trimis în zona Tuzla un avion de tip AN 2 cu un echipaj format din patru persoane.

Conform surselor citate, trei dintre militarii de la Boboc ar fi decedat în urma accidentului aviatic, iar cel de-al patrulea ar fi rănit.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat pentru MEDIAFAX că, în cazul în care pacienţii au leziuni interne hemoragice, vor fi operaţi de urgenţă la spitalul din Constanţa, unde se află în prezent. Dacă starea sănătăţii răniţilor va permite, ei vor fi aduşi la spitale din Bucureşti, a mai spus Raed Arafat.

Potrivit MApN, avionul AN-2 prăbuşit, luni, la Tuzla, aparţinea Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc şi avea o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare, zece militari murind, iar alţi trei fiind răniţi, transmite MApN, precizând că aeronava s-a prăbuşit luând foc la impactul cu solul.

"Un avion AN-2, aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc, care executa o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare, s-a prăbuşit luni, 5 iulie, în jurul orei 17.40, pe aerodromul Tuzla. În urma catastrofei aviatice, zece militari şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei au fost răniţi. La bordul aeronavei se aflau patru membri ai echipajului şi nouă militari din cadrul Forţelor Navale", precizează un comunicat al MApN.

Potrivit sursei citate, la scurt timp după decolare, aeronava a pierdut brusc înălţime şi s-a prăbuşit, luând foc în urma impactului cu solul. Incendiul a fost stins la ora 18.15.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici