UPDATE: CFR a lansat procedura simplificată online pentru serviciul de urmărire specială a Podului Constanţa/ Protocol încheiat între Primăria Capitalei cu CFR pentru reabilitarea construcţiei

Consiliul General al Capitalei a aprobat, joi, în unanimitate, protocolul de colaborare dintre CFR S.A. şi Primăria Municipiului Bucureşti cu scopul realizării investiţiilor de reabilitare a Podului Constanţa şi de lărgire a suprafeţei carosabile pe Calea Griviţei.

555 afișări
Imaginea articolului UPDATE: CFR a lansat procedura simplificată online pentru serviciul de urmărire specială a Podului Constanţa/ Protocol încheiat între Primăria Capitalei cu CFR pentru reabilitarea construcţiei

Starea de degradare a Podului Constanţa a determinat Primăria Capitalei să colaboreze cu CFR S.A, prin intermediul unui protocol, pentru reabilitarea obiectivului de infrastructură.

“Starea de degradare avansată a pasajului inferior de cale ferată, km 4Ă327 linia 800 Bucureşti Nord – Constanţa, identificat <Pod Constanţa> , pericolul pe care îl reprezintă pentru participanţii la traficul auto şi asupra transportului public în comun ce se desfăşoară în zonă cât şi interesul manifestat de către Municipiul Bucureşti şi Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A, referitor la executarea lucrărilor de reparare şi reabilitare a obiectivului, au condus la posibilitatea lărgirii cadrului de colaborare între cele două instituţii”, se arată în proiectul de hotărâre supus votului, joi, în cadrul Consiliului General al Capitalei.

Conform documentului, colaborarea dintre CFR şi Primăria Capitalei este necesară şi în proiectul prin intermediul căruia se urmăreşte extinderea suprafeţei carosabile aferente drumului Calea Griviţei.

“Totodată Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030 prevedere implementarea proiectelor prioritare (...) care include lucrări de Lărgire a Calea Griviţei între Piaţa Chibrit şi intersecţia Şos.Chitilei/Bucureştii Noi, investiţie ce nu se poate realiza fără afectarea podului”, se arată în protocol.

Protocolul dintre CFR şi Primăria Generală este încheiat pe o perioadă de patru ani şi prevede printre altele, ca obligaţii, finanţarea de către fiecare parte a cheltuielilor necesare realizării obiectivelor din documentul de colaborare.

Situaţia Podului Constanţa a fost adusă în atenţia autorităţilor după ce în spaţiul public au apărut imagini din care reiese stare avansată de degradare.

CFR a lansat procedura simplificată online pentru serviciul de urmărire specială a Podului Constanţa

Compania Naţională de Căi Ferate (CFR SA) a lansat procedura simplificată online pentru serviciul de urmărire specială a comportării în exploatare a podului de la km 4+327 (Pod Constanţa), linia 800 Bucureşti Nord - Constanţa, arată un comunicat transmis vineri de companie.

CFR anunţă că valoarea totală estimată a contractului este de 478.203,44 de lei fără TVA, iar sursa de finanţare este asigurată din fonduri proprii.

„Serviciul de urmărire specială constă în măsurarea, înregistrarea, prelucrarea şi interpretarea sistematică a valorilor parametrilor ce definesc măsura în care podul îşi menţine cerinţele de rezistenţă, stabilitate şi durabilitate, conform proiectului de urmărire specială”, arată comunicatul.

Potrivit CFR, durata de valabilitate a contractului este de 18 luni de la atribuire, criteriul de selecţie este preţul cel mai mic, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 04 iunie 2018, ora 15:00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici