UPDATE: Metrorex explică ce a cauzat incidentul de la staţia de metrou Dristor 1/ Călătorii, evacuaţi după ce dintr-o garnitură a ieşit fum

Călătorii au fost evacuaţi, luni dimineaţă, de la staţia de metrou Dristor, dintr-o garnitură din care ieşea fum.

8392 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Metrorex explică ce a cauzat incidentul de la staţia de metrou Dristor 1/ Călătorii, evacuaţi după ce dintr-o garnitură a ieşit fum

Arhivă

UPDATE: Metrorex explică ce a cauzat incidentul

Degajarea de fum care a dus la întârzieri în circulaţia trenurilor de metrou luni dimineaţa, în intervalul 08:00 - 08:20, nu a fost confirmată, fiind vorba despre o degajare de praf din cauza obturării temporare a unei supape de ventilaţie, informează Metrorex.

Într-unul din trenurile care circula pe Magistrala 1, în direcţia Piaţa Unirii, mai mulţi călători au anunţat o posibilă degajare de fum şi au anunţat serviciul naţional de urgenţă apelând la 112. Trenul a fost oprit în staţia Dristor 1 şi călătorii au fost debarcaţi. Echipele Metrorex împreună cu echipele ISU au verificat starea tehnică a trenului. Astfel, nu s-a confirmat sesizarea de degajare de fum, fiind vorba despre o degajare de praf din cauza obturării temporare a unei supape de ventilaţie. Personalul Metrorex a acţionat în scopul prevenirii oricăror eventuale pericole conform procedurilor in vigoare.

Evenimentul sesizat a fost o alarmă falsă, iar siguranţa călătorilor nu a fost pusă în pericol în niciun moment, precizează compania.

Conform unei informări ISU Bucureşti-Ilfov, călătorii au fost evacuaţi luni dimineaţă dintr-o garnitură de metrou din care ieşea fum. Garnitura se afla la staţia de metrou Dristor, ulterior aceasta fiind tractată la depou, fără probleme. Călătorii din celelalte staţii de pe magistrala 1 au fost informaţi de către reprezentanţii METROREX că circulaţia trenurilor se desfăşoară cu dificultate din cauza unor defecţiuni tehnice.

Ştirea iniţială:

Călătorii au fost evacuaţi, luni dimineaţă, de la staţia de metrou Dristor, dintr-o garnitură din care ieşea  fum, informează reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov. Garnitura a fost tractată fără probleme.

Călătorii au fost evacuaţi dintr-o garnitură de metrou din care ieşea fum, informează ISU Bucureşti-Ilfov. Garnitura se afla la staţia de metrou Dristor, ulterior aceasta fiind tractată la depou, fără probleme.

Potrivit sursei citate, nu a existat apel la 112 pentru acest incident.

Călătorii din celelalte staţii de pe magistrala 1 au fost informaţi de către reprezentanţii METROREX că circulaţia trenurilor se desfăşoară cu dificultate din cauza unor defecţiuni tehnice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici