UPDATE: Mobilizare pentru prinderea bărbatului care a împuşcat un poliţist. Urmăritul, rănit la umăr

Zeci de poliţişti şi jandarmi înarmaţi au ajuns în localitatea Izvin, de unde au început căutările pentru prinderea bărbatului care duminică a împuşcat mortal un poliţist. În judeţ, au fost organizate mai multe filtre ale Poliţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

23567 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Mobilizare pentru prinderea bărbatului care a împuşcat un poliţist. Urmăritul, rănit la umăr

UPDATE: Mobilizare pentru prinderea bărbatului care a împuşcat un poliţist. Urmăritul, rănit la umăr

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că poliţistul ucis avea 43 ani şi era angajat în cadrul postului din oraşul Recaş.

Bărbatul care l-ar fi împuşcat pe poliţist este, potrivit aceloraşi surse, Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din oraşul Lugoj, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie.

Conform oamenilor legii, poliţiştii din cadrul IPJ Timiş se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internaţională. Aceştia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin.

Poliţiştii, unii îmbrăcaţi în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat faţă în faţă cu poliţistul pe care l-a împuşcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanţe în zona pieptului şi a gâtului, iar echipajul medical sosit la faţa locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes.

Ulterior, ceilalţi colegi ai poliţistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o maşină. Nu a reuşit, pentru că un poliţist l-a ajuns din urmă şi a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reuşind să-l rănească în zona umărului.

Bărbatul a reuşit însă să fugă şi este căutat acum de echipe de poliţişti şi jandarmi în tot judeţul.

Conducerea Poliţiei Române a demarat o anchetă la nivelul IPJ Timiş, după moartea poliţistului

Conducerea Poliţiei Române a dispus, duminică, verificări la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Timiş, după ce un poliţist a fost împuşcat mortal, în localitatea Izvin din judeţul Timiş, în timpul unei misiuni, de către un bărbat care este urmărit internaţional pentru tâlhărie.

”Aş dori să transmit din partea conducerii Poliţiei Române sincere condoleanţe familiei poliţistului, alături de care suntem în aceste momente grele. Astăzi, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au obţinut informaţii punctuale cu privire la faptul că un urmărit internaţional se află într-un imobil din localitatea Izvin, judeţul Timiş. În baza informaţiilor obţinute, poliţiştii au demarat activităţi specifice pentru prinderea numitului Lepa Ionel Marcel, urmărit internaţional, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis, la data de 25 aprilie 2018, de Judecătoria Lugoj, fiind condamnat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la tâlhărie", a declarat inspectorul general adjunct al Poliţiei Române, comisar şef de poliţie Florian Dragnea.

Potrivit Poliţiei, agenţii s-au deplasat la imobilul respectiv, iar una dintre echipele de poliţişti a ocolit imobilul, pentru a se asigura că suspectul nu fuge prin partea din spate, moment în care urmăritul a ieşit din casă şi tras mai multe focuri de armă, în urma cărora poliţistul a murit.

Ulterior, suspectul a fugit în curtea altui imobil, unde ar fi ameninţat cu arma o persoană, încercând să-i sustragă autoturismul, moment în care un agent a făcut uz de armă, reuşind să-l rănească pe urmărit.

"Fac precizarea că Lepa Ionel Marcel a fugit într-o zonă împădurită a localităţii, fiind în continuare căutat. Imediat după producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române s-au dispus măsuri pentru sprijinirea poliţiştilor de la nivelul I.P.J. Timiş, în vederea depistării şi reţinerii persoanei în cauză. Astfel, au fost trimişi specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, de la Institutul Naţional de Criminalistică şi de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. De asemenea, am dispus angrenarea unităţilor de poliţie limitrofe (efective, câini de urmă şi nu numai), precum şi a altor structuri ale Poliţiei Române de specialitate (operaţiuni speciale, combaterea criminalităţii organizate etc). Totodată, s-a solicitat şi sprijinul structurilor de Poliţie de Frontieră şi ale Jandarmeriei", a mai spus Florian Dragnea.

A fost solicitat şi sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., pentru survolarea zonei şi sprijinirii echipajelor din teren.

"De asemenea, conducerea Poliţiei Române a dispus verificări la nivelul IPJ Timiş, cu privire la toate aspectele care privesc această misiune, iar dacă se va constata ca au existat sincope legate de modul de organizare a intervenţiei, cei vinovaţi vor plăti. Este normal să avem toate elementele cu atât mai mult cu cât vorbim despre pierderea vieţii unui coleg. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, în cadrul căruia procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş efectuează cercetări", potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici