Video UPDATE: Suceava: Show-ul aerian a fost anulat după accident. Portretul pilotului mort, pus pe fiecare avion

Show-ul aerian care trebuia să fie organizat sâmbătă la Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” a fost anulat, în urma accidentului produs la antrenamente, în schimbul său urmând să aibă loc o expoziţie. Pe fiecare avion va fi pus portretul pilotului care a murit, Cornel Marinescu.

988 afișări

Comitetul de organizare al spectacolului „Suceava Air Show 2018” a decis, în unanimitate, anularea mitingului aviatic, iar în schimbul său va avea loc o expoziţie şi se va ţine un moment de reculegere pentru Cornel Marinescu, a spus, sâmbătă, vicepreşedintele CJ Suceava, Gheorghe Niţă.

„S-a anulat (show-ul aviatic), va fi o expoziţie cu aeronavele la sol, va fi un moment de reculegere pentru ziua de doliu, aşa am stabilit cu toţii şi am întrebat şi şefii piloţilor care sunt veniţi de la Aeroclub. Am fost de comun acord, în unanimitate, să renunţăm la acest miting pentru că s-ar putea să mai fie şi alte minuni în cazul în care un pilot mai tânăr, mai neexperimentat sau poate experimentat, să se gândească la ce a fost azi dimineaţă la Frătăuţi. Va fi doar o expoziţie la sol a aeronavelor care sunt la aeroport”, a spus Gheorghe Niţă.

Potrivit acestuia, pe fiecare avion va fi pus portretul celui care a murit, cu însemne de doliu, şi se va ţine şi un moment de reculegere.

Niţă a mai spus că piloţii sunt foarte afectaţi de cele întâmplate, fiind de acord în unanimitate cu anularea mitingului.

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, sâmbătă, la Frătăuţii Vechi, judeţul Suceava, în timpul unor zboruri de antrenament, iar apoi s-au prăbuşit în afara pistei. Unul dintre piloţii implicaţi în accidentul aerian din Suceava a murit, iar celălalt, Sorin Bochiş, a fost grav rănit.

Evenimentul ar fi urmat să se desfăşoare sâmbătă, între orele 16.00 şi 21.00, iar în program figurau acrobaţii aeriene cu avioane şi elicoptere, respectiv evoluţii ale unor paraşutişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici