UPDATE: Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi adus în ţară pe 13 decembrie - surse/ Unde va fi depus şi care este programul provizoriu al funeraliilor

Trupul Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş iar slujba de înmormântare va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală, se spune într-un comunicat al Casei Regale. În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei va face o declaraţie de presă.

7307 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi adus în ţară pe 13 decembrie - surse/ Unde va fi depus şi care este programul provizoriu al funeraliilor

Programul oficial al funeraliilor Regelui Mihai I. Unde se pot transmite condoleanţe

"Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. (..) Începând de miercuri, cărţi de condoleanţe vor fi deschise simultan la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile", transmite Casa Regală a României.

Potrivit sursei citate, condoleanţe pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/.

"Toţi cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitaţi să o facă, începând de mâine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în faţa intrării principale", spune Casa Regală.

Miercuri va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a precizat, marţi, MEDIAFAX, că trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi adus în ţară cu un avion militar, el menţionând că atât MApN cât şi MAI se vor implica în buna desfăşurare a ceremoniilor legate de înmormântarea fostului suveran.

"Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi adus în ţară cu un avion aparţinând ministerului Apărării, dar acest lucru nu se va întâmpla astăzi (marţi, n.r.). Atât ministerul Apărării, cât şi ministerul de Interne, se vor implica în ceremoniile care vor avea loc. Detaliile ceremoniilor urmează a fi anunţate întâi de Casa Regală", a spus Fifor pentru MEDIAFAX.

Regele Mihai a încetat din viaţa, marţi, la reşedinţa sa din Elveţia, a anunţat Casa Regală a României.

Începând de mâine, cărţi de condoleanţe vor fi deschise simultan la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile. Condoleanţe pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/

Toţi cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitaţi să o facă, începând de mâine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în faţa intrării principale".

 
 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici