URMĂRILE NINSORII - Funeriu: Patru şcoli şi o grădiniţă din patru judeţe au fost închise din cauza vremii

Patru şcoli din judeţele Mehedinţi, Constanţa şi Dâmboviţa, precum şi o grădiniţă din judeţul Hunedoara au fost închise din cauza vremii, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

357 afișări
Imaginea articolului URMĂRILE NINSORII - Funeriu: Patru şcoli şi o grădiniţă din patru judeţe au fost închise din cauza vremii

URMĂRILE NINSORII - Funeriu: Patru şcoli şi o grădiniţă din patru judeţe au fost închise din cauza vremii (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei a precizat că în judeţul Mehedinţi au fost închise două şcoli generale cu clasele I-VIII, iar în Hunedoara a fost închisă o grădiniţă, din cauza zăpezii.

De asemenea, un liceu din judeţul Constanţa şi o şcoală generală cu clasele I-VIII din Dâmboviţa au fost închise din cauza unei avarii la reţeaua electrică.

La şcolile din Capitală nu au fost semnalate probleme, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Bucureştiul şi 17 judeţe din estul şi sudul ţării sunt sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, până joi seara.

Codul portocaliu a fost emis pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa, Tulcea, Mehedinţi, Dolj, Olt şi sudul judeţului Argeş, unde va fi viscol, vântul va depăşi la rafală 80-90 de kilometri pe oră, determinând reducerea vizibilităţii sub 50 de metri şi troienirea zăpezii.

Alte 14 judeţe - Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani şi nordul judeţului Argeş - rămân sub avertizarea cod galben de ninsori şi viscol până joi, la ora 18.00.

Începând de joi seara vremea va deveni geroasă, mai ales noaptea şi dimineaţa, în special în estul şi sudul ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici