URMĂRILE NINSORII ÎN CAPITALĂ: Zeci de copaci căzuţi şi maşini avariate. Circulaţia RATB, blocată sau îngreunată

Aproape 70 de copaci care s-au prăbuşit sau care prezentau acest risc au fost îndepărtaţi de echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) în Capitală, până la ora 15:00, 30 de autoturisme fiind avariate, se arată într-un comunicat al ISU Bucureşti remis, miercuri, MEDIAFAX.

3218 afișări
Imaginea articolului URMĂRILE NINSORII ÎN CAPITALĂ: Zeci de copaci căzuţi şi maşini avariate. Circulaţia RATB, blocată sau îngreunată

URMĂRILE NINSORII ÎN CAPITALĂ (Imagine: Bogdan Stamatin/Arhiva Mediafax Foto)

Echipele ISU Bucureşti au îndepărtat 67 de copaci căzuţi sau care prezentau risc de prăbuşire pe carosabil, autoturisme sau locuinţe.

"În urma căderii copacilor au fost avariate 30 de autoturisme, distruse conductoare pentru distribuţia energiei electrice aferente mijloacelor de transport în comun şi panouri publicitare", se arată în comunicatul ISU Bucureşti.

Potrivit sursei citate, nu au existat situaţii în care să se impună intervenţia pentru asistenţă medicală în urma căderilor de zăpadă.

"Principala dificultate constă în faptul că se acţionează simultan în mai multe locaţii din zona de competenţă a inspectoratului, resursele alocate fiind suficiente pentru intervenţia promptă", se mai arată în comunicat.

  • Circulaţia RATB, blocată sau îngreunată

RATB precizează că primul eveniment a fost înregistrat la ora 7.35 pe Bulevardul Camil Ressu, la staţia Ilioara, unde un tramvai care circulă pe linia 27 s-a defectat.

"S-a înregistrat o blocare de 55 minute la liniile 23 şi 27 sens Şoseaua Mihai Bravu", se arată într-un comunicatul de presă al RATB remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, în jurul orei 8.15 un alt tramvai s-a defectat pe Şoseaua Ştefan cel Mare, în zona Circului Bucureşti, având dispozitivul de salvare blocat din cauza zăpezii.

Probleme au fost înregistrate şi în zona Pieţei Universităţii. Între orele 8.25-9.40, pe Bulevardul Regina Elisabeta, în zona intersecţiei cu Calea Victoriei, din cauza unui copac căzut pe reţeaua de contact a troleibuzelor, traseele liniilor 61, 66, 69, 70, 85, 90, 91, 92, 137, 138, 163, 268, 336, 601 au fost modificate la dispoziţia agenţilor de poliţie.

RATB mai precizează că pe Şoseaua Alexandriei, la Piaţa Rahovei, două autoturisme s-au tamponat pe linia de tramvai, motiv pentru care linia 32 a fost blocată timp de cinci minute pe sensul spre Piaţa Unirii.

Între orele 8.25 şi 8.55, pe Bulevardul Mareşal Averescu, un tramvai din linia 41 a rămas defect, cu dispozitivul de salvare blocat, din cauza zăpezii, acelaşi lucru întâmplându-se între orele 8.40 - 9.20 şi cu un tramvai de pe linia 47, pe strada Dr. Istrate.

Circulaţia a fost blocată şi pe linia tramvaiului 42, timp de 11 minute, din cauza unui autoturism blocat pe linia de tramvai, pe Bulevardul Ion Mihalache, un incident similar fiind înregistrat şi la Piaţa Presei Libere, pe linia tramvaiului 41.

Între 9.00 şi 9.20, pe strada Barbu Văcărescu, sens Băneasa, un tramvai din linia 5 s-a defectat, având dispozitivul de salvare blocat din cauza zăpezii.

Traseele mijloacelor de transport în comun din zona Universităţii au fost modificate şi între orele 9.55-10.10 din cauza unui alt copac care a căzut pe reţeaua de contact a troleibuzelor pe Bulevardul Regina Elisabeta, sens Piaţa Universităţii, până în staţia Cişmigiu.

Timp de 30 de minute, un tramvai care circula pe linia 11 a rămas pe Calea Giuleşti cu dispozitivul de salvare blocat, din cauza zăpezii, iar la ora 10.05, pe Bulevardul Timişoara, înainte de intersecţia cu Bulevardul Vasile Milea, un autocamion a agăţat un element al reţelei de contact, blocând astfel circulaţia tramvaielor din liniile 25, 35 şi 8.

Un tramvai de pe linia 1 a rămas blocat pe Şoseaua Mihai Bravu, sens Calea Dudeşti, de la ora 10.40 până la 11.12.

Tramvaiele de pe liniile 11, 47, 25 şi 8 au fost blocate, între orele 11.05 - 11.35, pe Şoseaua Progresului, în zona staţiei Inox, din cauza unui cablu TV căzut pe reţeaua de contact.

  • Trenurile de metrou au fost suplimentate şi circulă la intervale de aproximativ trei minute

Metrorex a anunţat că pe distanţa Crângaşi - Gara de Nord 1 - Piaţa Victoriei 2 - Dristor 2 a fost introdus un tren suplimentar care va circula atât miercuri cât şi în zilele următoare, pentru a putea prelua un număr mai mare de călători.

De asemenea, în condiţiile unor fluxuri mari de călători vor fi introduse în circulaţie trenuri suplimentare din parcul de rezervă, a precizat Metrorex, într-un comunicat de presă.

Pe linia 1 Republica - Gara de Nord 1 - Dristor 2, linia 3 Anghel Saligny - Eroilor - Preciziei şi linia 4 Gara de Nord 2 - Parc Bazilescu trenurile vor circula la intervale de trei minute, pe tot parcursul zilei, iar pe linia 2 Berceni - Pipera garniturile de metrou vor ajunge în staţii la intervale de 3 - 6 minute, potrivit Metrorex.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici