Video Urmărire spectaculoasă: Cum au încercat poliţiştii să prindă un şofer care a încercat să lovească autospeciala

Poliţiştii din Ialomiţa şi Brăila au tras 13 focuri de armă pentru a opri un şofer care a declanşat o urmărire spectaculoasă. Şoferul urmărit a încercat să lovească maşina de Poliţie, apoi s-a răsturnat pe câmp.

991 afișări

Urmărirea a început, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în judeţul Ialomiţa, în momentul în care o autoutilitară înmatriculată în Marea Britanie nu a oprit la un post de control organizat de poliţişti.

Maşina de Poliţie a pornit în urmărire şi în momentul în care a intrat în judeţul Brăila a cerut ajutorul poliţiştilor Secţiei de Poliţie Viziru.

Cursa a continuat pe Drumul European 584, până la ieşirea din localitatea Viziru, unde şoferul urmărit a încercat să lovească maşina de Poliţie. În urma impactului, autoutilitara cu număr străin s-a răsturnat pe câmp, iar şoferul a fost rănit şi transportat la spital.

Pasagerii din maşina urmărită au ajuns la secţia de Poliţie pentru audieri.

„La data de 24.11.2019, ora 01:30, poliţiştii Secţiei 5 Politie Rurală Viziru au fost sesizaţi de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa să le acorde sprijin, întrucât o autoutilitară, înmatriculată în Marea Britanie, nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat pe raza judeţului Ialomiţa. Urmărirea a continuat pe raza comunei Viziru, pe DE 584, iar la ieşirea din localitate, şoferul autoutilitarei în cauză, deşi a observat că una dintre autospecialele de poliţie, ce aparţinea I.P.J Brăila, avea semnalele luminoase şi acustice în funcţiune şi se angajase în depăşirea sa, a virat stânga, cu intenţie, şi a lovit autospeciala de poliţie. În urma impactului, şoferul urmărit a pierdut controlul asupra vehiculului şi a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se pe câmp. A rezultat vătămarea corporală a conducătorului autoutilitarei, un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din judeţul Buzău, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Totodată, în vehicul se mai aflau doi pasageri, ambii din judeţul Buzău, care au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri. Pe parcursul activităţii de urmărire, poliţiştii ialomiţeni au executat 13 focuri de armă, conform procedurilor legale în vigoare, nicio persoană nefiind rănită”, a anunţat IPJ Brăila.

În aceast cauză a fost întocmit dosar penal pentru ultraj, distrugere şi vătămare corporală din culpă. Dosarul este coordonat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Însurăţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici