Urmăriţi de probleme până în ultimul moment. Sorina şi familia adoptivă au pierdut avionul din cauza verificărilor amănunţite

Poliţia de Frontieră anunţă că agenţii au verificat, duminică dimineaţa la Aeroportul Otopeni, documentele Sorinei şi ale familiei adoptive, iar din cauza procedurilor amănunţite, aceştia au pierdut avionul, motiv pentru care cei trei au reprogramat călătoria.

8793 afișări
Imaginea articolului Urmăriţi de probleme până în ultimul moment. Sorina şi familia adoptivă au pierdut avionul din cauza verificărilor amănunţite

Urmăriţi de ghinioane? Sorina şi familia adoptivă au pierdut avionul din cauza verificărilor amănunţite ale poliţiştilor

„În data de 21.07.2019, la ora 5.15, la Aeroport Internaţional Henri Coandă, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, două persoane care s-au legitimat cu paşapoarte emise de autorităţile din SUA. Acestea călătoreau împreună cu un minor, pentru care au prezentat un paşaport românesc. Conform procedurilor specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări amănunţite cu privire la documentele de călătorie ale minorului (uzuale în situaţia călătoriei în străinătate a unui cetăţean român minor), inclusiv hotărâri ale instanţei, pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condiţiile de ieşire din ţară de către acesta, în conformitate cu Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare”, informează Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoanele îndeplineau toate condiţiile prevăzute de lege, fiindu-le permisă continuarea călătoriei.

„Menţionăm faptul că pe timpul derulării procedurilor respective, cursa programată să decoleze la ora 5.35, a închis poarta de îmbarcare, motiv pentru care persoanele respective si-au reprogramat călătoria la o cursa în direcţia Frankfurt, în aceeaşi dimineaţă. De asemenea, facem precizarea că pe timpul derulării verificărilor de frontieră, părinţii au manifestat o atitudine deschisă pentru a pune la dispoziţia poliţiştilor de frontieră înscrisurile necesare cu privire la călătoria minorului”, mai spune sursa citată.

Sorina a părăsit România tot duminică dimineaţă, împreună cu părinţii adoptivi, la diferenţă de câteva ore după cursa ratată. Minora avea toate actele în regulă atunci când a părăsit ţara prin Aeroportul Otopeni.

De altfel, familia adoptivă stabilită în SUA a ridicat, vineri, paşaportul Sorinei, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, de la Serviciul de Paşapoarte Dolj.

Judecătoria Slatina a decis că Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca din ţară, împreună cu părinţii adoptivi, o familie de români stabiliţi în SUA. Instanţa a respins cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu.

Decizia nu este însă definitivă, iar procurorul general a anunţat deja că o va contesta.

Taguri:
fronteră,
sorina,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici