Ursul agresiv care a atacat un bărbat în Braşov a fost împuşcat

Ursul agresiv care, joi, a atacat un bărbat în cartierul Răcădău din Braşov a fost împuşcat, sâmbătă noaptea, după ce s-a stabilit că animalul avea un comportament deviant şi vânătorii au primit acordul de recoltare de la Ministerul Mediului.

2799 afișări
Imaginea articolului Ursul agresiv care a atacat un bărbat în Braşov a fost împuşcat

Ursul agresiv care a atacat un bărbat în Braşov a fost împuşcat

Animalul a atacat, joi, un bărbat pe strada Calcarului din cartierul Răcădău, acesta fiind grav rănit la gât şi pe tot corpul, iar vineri, în aceeaşi zonă, animalul a atacat din nou un bărbat care a ieşit cu câinele
la plimbare, însă a rănit doar câinele acestuia.

„Ursul, un exemplar de 3-4 ani, a fost împuşcat în jurul orei 21.00, când a venit din nou exact în locul în care a atacat bărbatul joi după-amiază. Exemplarul a fost transportat la Regia Locală a Pădurilor Kronstadt, cea care administrează zona în care s-a produs incidentul. De asemenea, vor fi prelevate probe care vor fi duse la Direcţia Sanitar-Veterinară Braşov pentru analize”, a spus prefectul Braşovului, Ciprian Băncilă.

Prefectul Braşovului a convocat Comandamentul de urgenţă şi a solicitat Ministerului Mediului şi Pădurilor acord pentru recoltarea ursului, iar în zonă au fost făcute filtre şi au fost lipite afişe pe
copaci prin care cetăţenii erau avertizaţi de pericolul de a fi atacaţi de urs („Atenţie! Pericol atac de urs“).

Animalul a fost capturat exact în zona în care a atacat, joi, un turist de 64 de ani. Animalul a fugărit şi doi bărbaţi care montau camere video cu senzori de mişcare pentru monitorizare.

La acţiunea de recoltare a ursului au participat angajaţi ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) Braşov, reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Braşov, Inspectoratului pentru Situaţii de
Urgenţă Braşov, Comisariatului judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Direcţiei Sanitare, Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov şi ai Regiei Publice Locale a Pădurilor (RPLP) Kronstadt RA Braşov.

În cursul zilei de sâmbătă, jandarmii au păzit zona şi au întors din drum toţi cetăţenii care au vrut să se plimbe la liziera pădurii în zonă. De asemenea, au fost evacuaţi toţi cetăţenii care veniseră la plajă sau la grătar în pădurea din cartierul Răcădău.

Solicitarea către minister a fost trimisă vineri, însă acordul de capturare a fost dat abia sâmbătă, după ce ursul a atacat din nou.

După primirea acordului de la minister, sâmbătă, în jurul orei 16.00, vânătorii au pornit în căutarea ursului agresiv, în jurul orei 19.00 animalul a fost localizat, iar la 21.00 a fost împuşcat.

Acest exemplar de urs se afla într-un program de monitorizare derulat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea” în colaborare cu RPLP Kronstadt RA Braşov şi Ministerul Mediului şi Pădurilor fiind cunoscut comportamentul deviat al acestuia (urs habituat).

Un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost atacat de un urs, joi, în jurul orei 15.00, în cartierul Răcădău. Bărbatul se afla pe strada Calcarului din cartierul Răcădău, aflată în apropierea pădurii, unde îşi plimba câinele, când a fost atacat de un urs. La sosirea ambulanţei şi a unui echipaj SMURD, bărbatul era inconştient. El a suferit răni multiple, printre care o rană mai gravă la nivelul gâtului, plăgi muşcate la nivelul capului, membelor şi toracelui.

Acesta este cel de-al treilea incident de acest fel din ultima perioadă, din zona Braşovului. Pe data de 28 mai un tânăr de 25 de ani a fost atacat de un urs în timp ce se afla în pădure, în zona Bunloc din localitatea braşoveană Săcele, bărbatul reuşind să scape de animal şi să ajungă la teleferic unde a cerut ajutor. Apoi, în 19 iunie, un bărbat de 60 de ani a fost atacat de un urs în zona Bunloc – Dâmbul Morii din Braşov, suferind o fractură de braţ şi plăgi la abdomen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici