Ursul Arthur schimbă legea în România. Tanczos Barna, ministrul Mediului, modifică regulile pentru împuşcarea urşilor

  • Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc au deschis dosar penal după uciderea marelui urs brun, Arthur.
  • Tanczos Barna: Am dispus ca fiecare ordin să se emită cu o valabilitate de 15 zile
  • Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein este acuzat de organizaţiile Agent Green din România şi VGT din Austria că a ucis ilegal cel mai mare urs din România
3935 afișări
Imaginea articolului Ursul Arthur schimbă legea în România. Tanczos Barna, ministrul Mediului, modifică regulile pentru împuşcarea urşilor

Tanczos Barna, ministrul Mediului, schimbă regulile pentru împuşcarea urşilor

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, schimbă regulile pentru împuşcarea urşilor. Anunţul l-a făcut în emisiunea ON/OFF The Record, cu Sorina Matei.

„Am dispus ca fiecare ordin să se emită cu o valabilitate de 15 zile. În cazul acesta, singurii care vor fi îndreptăţiţi să ducă la bun sfârşit cu extragere de animal sălbatic, din această specie, să fie făcut de echipa tehnică din acea asociaţie de vânătoare”, a spus Tanczos Barna, subliniind că „în niciun caz să nu fie altcineva” decât asociaţia care a solicitat intervenţia, cu trimitere la prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein.

Potrivit ministrului, iniţial, aceste derogări erau valabile până la sfârşitul anului, după aceea la 60 de zile. „Eu propun ca în două săptămâni acel exemplar care produce pagube, care creează probleme, atacă persoane, nu este identificat în zona respectivă, înseamnă că pericolul nu a fost real şi iminent. Dacă se întâmplă în continuare probleme, se poate cere o altă derogare. Dar scurtăm cât se poate de mult valabilitatea acestor derogări”, a spus ministrul Mediului.

Poţi vedea interviul integral vineri, de la ora 19.00, pe Aleph News.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc au deschis dosar penal după uciderea marelui urs brun, Arthur, şi fac cercetări pentru braconaj, vânarea speciilor de vânat în alte condiţii decât cele ale derogării şi uz de armă fără drept. Cercetările sunt in rem.

Între timp, ratingul de pe Google Maps al castelului Riegerburg, aflat regiunea Stiria, Austria, care este vizitat de un număr mare de turişti în fiecare an, a scăzut brusc, după ce sute de români au luat cu asalt pagina şi au dat recenzii negative. Mobilizarea românilor a condus şi la schimbarea denumirii castelului Riegerburg în ”Riegersburg Castle Arthur🔪🐻😢”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici