Ursul care a rănit vineri un bărbat din Harghita va fi împuşcat

Ursul care a rănit, vineri, un bărbat pe un câmp din Harghita şi a creat pagube în gospodării va fi împuşcat. Şeful Consiliului Judeţean, Csaba Borboly, a spus că 16 persoane au ajuns la spital după ce au fost atacate de urşi, precizând că le va sprijini dacă vor să dea statul în judecată.

682 afișări
Imaginea articolului Ursul care a rănit vineri un bărbat din Harghita va fi împuşcat

Ursul care a rănit vineri un bărbat din Harghita va fi împuşcat

Csaba Borboly a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că majoritatea celor care au ajuns în spital după ce au fost atacaţi de urşi sunt oameni simpli, care nu au un serviciu stabil.

”Ne pregătim să dăm în judecată statul, suntem în discuţie cu un avocat, pentru că în acest an avem 16 oameni cu răni grave, dar sunt sute de persoane care au fost atacate de urşi şi care, din fericire, nu au ajuns la spital, dar traumatizarea este un lucru de care trebuie să ţinem cont. Vom cere în instanţă despăgubiri pentru că nu e nicio lege care să ofere acest lucru”, a spus Csaba Borboly.

Preşedintele CJ Harghita a adăugat că demersul nu va fi unul uşor deoarece oamenii răniţi de urşi sunt cei care trebuie să aibă această iniţiativă, iar aceştia nu vor să aibă ”vreo treabă cu autorităţile”.

La rândul său, Szép Róbert, comisarul general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, la Ministerul Mediului a fost semnat, miercuri, ordinul de împuşcare a ursului care a atacat, vineri, un bărbat aflat pe un câmp la cosit, în comuna Sâncrăieni.

”Este semnat ordinul de extragere, asta înseamnă că ursul periculos va fi împuşcat. Ursul e foarte uşor de identificat pentru că şi noaptea aceasta a fost văzut. El a creat şi alte probleme, nu e primul atac, ci a mai produs pagube. Stă acolo, în porumb, nici acum nu a plecat foarte departe, iar oamenii îl cunosc”, a spus Szép Róbert.

În astfel de cazuri, când urşii creează probleme, asociaţiile de vânătoare pot cere relocarea sau extragerea lor.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Consiliul Judeţean Harghita, un bărbat a fost atacat, vineri, de urs, suferind răni grave pe braţe şi piept.

”Ursul a apărut cu un pui şi l-a atacat pe localnicul de 53 de ani Pap László, care lucra pe câmp. Victima s-a ales cu răni grave pe ambele braţe, pe piept şi este posibil ca plămânii să fi fost afectaţi. A avut zgârieturi la faţă, pe burtă şi la şolduri. După analizele necesare, victima a fost operată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc”, arăta CJ Harghita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici